:

Hvor blev Disney opfundet?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor blev Disney opfundet?
  2. Hvad er Walt Disney for?
  3. Hvad er disneyficeret?
  4. Hvor mange Oscars har Disney modtaget?
  5. Hvad var den første farvelagte Tegnefilm fra Disney?

Hvor blev Disney opfundet?

Han rejste fra Kansas til Hollywood i 1923, og sammen med sin bror Roy grundlagde han et filmstudie i onkelens garage og lavede en serie film Laugh-O-Gram og en om Alice i eventyrland, hvor Alice spilles af virkelige piger mod tegnet baggrund og figurer.

Hvad er Walt Disney for?

  • Walt Disney er for tegnefilm, hvad Michael Jackson er for popmusikken: et amerikansk ikon, der længe efter sin død går sejrsgang over hele verden. I dag er Disney et varemærke, der forbindes med alt fra computerspil til teenagekomedieserier.

Hvad er disneyficeret?

  • Walt Disneys kunstneriske stil er i dag blevet til en genre for sig selv, og når man beskriver noget som disneysk, eller siger at noget er disneyficeret, har de fleste en god idé om, hvad det indebærer på godt og ondt. I denne lille film fortæller Walt Disney om sin opvækst og vejen ind i tegnefilmsfaget.

Hvor mange Oscars har Disney modtaget?

  • Filmen sikrede Disney sin første Oscar ud af i alt 25 – heraf tre Æres-Oscars. Ingen filmkunstner har modtaget flere Oscars før eller siden. I 1937 præsenterede han ”Snehvide”, en tegnefilm i spillefilmslængde, hvilket også var en sensation.

Hvad var den første farvelagte Tegnefilm fra Disney?

  • Disneys første farvelagte tegnefilm, ”Blomster og træer”­– en såkaldt Silly Symphony, hvor musikken styrer handlingen – overrumplede biografgængerne, og den farvelagte tegnefilm udkonkurrerede hurtigt sort/hvid filmene. Filmen sikrede Disney sin første Oscar ud af i alt 25 – heraf tre Æres-Oscars.