:

Hvad hedder en fra Ecuador?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad hedder en fra Ecuador?
 2. Hvorfor hedder det Ecuador?
 3. I hvilket land hedder Parlamentet Stortinget?
 4. Hvilke parlamenter findes der?
 5. Hvad er de nationale parlamenter?
 6. hva er ecuador?
 7. hvor ble ecuador opprettet?
 8. hva er etnisk mangfold i ecuador?

Hvad hedder en fra Ecuador?

Landets ca. 17,1 millioner indbyggere består således primært af mestizer, men også af europæiske, indfødte og afrikanske folkegrupper. Ecuadors officielle sprog er spansk, som tales af størstedelen af landets indbyggere.

Hvorfor hedder det Ecuador?

Navnet Ecuador kommer fra Ækvator, som går direkte gennem landet. Befolkningen i Ecuador er præget af etnisk mangfoldighed, sammensat af urbefolkningen og efterkommere fra spaniere og afrikanske slaver. Ecuador er fortsat verdens største bananproducent, men landet lever af olieindtægter.

I hvilket land hedder Parlamentet Stortinget?

Stortinget er Norges parlament og lovgivende forsamling. Tinget har 169 medlemmer, kaldet stortingsrepræsentanter.

Hvilke parlamenter findes der?

Navne på parlamenter

 • Danmark: Folketinget.
 • Finland: Eduskunta (finsk) eller Riksdagen (svensk)
 • Færøerne: Lagtinget.
 • Grønland: Grønlands Landsting.
 • Island: Altinget.
 • Norge: Stortinget.
 • Sverige: Riksdagen.
 • Åland: Landsting (Åland), fra 1993 Ålands lagting.

Hvad er de nationale parlamenter?

De nationale parlamenter kan for eksempel kontrollere udkast til EU lovgivning for at se, om disse er i overensstemmelse med nærhedsprincippet, og deltage i revisionen af EU traktater og i evalueringen af EU's politikker om frihed, sikkerhed og retfærdighed.

hva er ecuador?

 • Ecuador er en republikk i nordvestlige del av Sør-Amerika, ved ekvator. Den grenser til Colombia i nord, til Peru i sør og øst og til Stillehavet i vest. Galápagosøyene i Stillehavet om lag 1000 kilometer fra fastlandet er også en del av Ecuador. Andesfjellene strekker seg på tvers fra nord til sør i to parallelle fjellkjeder. Øst for Andesfjellene finnes store arealer tropisk urskog ...

hvor ble ecuador opprettet?

 • Ecuador ble opprettet som egen stat i 1830 etter oppløsningen av Stor-Colombia, som foruten Ecuador bestod av dagens Colombia, Venezuela og Panama. Navnet Ecuador ble valgt ut fra landets geografiske plassering langs ekvator. Da spanjolene begynte erobringen av området i 1531, var det en del av Inkariket.

hva er etnisk mangfold i ecuador?

 • Ecuadors hovedstad er Quito. Befolkningen i landet er preget av etnisk mangfold med 71,9 % mestiser, 7,4 % montubio, 7 % indianere, 6,1 % hvite, 4,3 % afroecuadorianere, 1,9 % mulatter og 1 % svarte. Urfolket er en samling av mange ulike grupper indianerfolk hvor majoriteten snakker ulike dialekter av quechua. Spansk er offisielt språk i landet.