:

Hvilke lande er blevet ramt af ebola?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilke lande er blevet ramt af ebola?
  2. Hvad er ebola?
  3. Hvor lang tid er ebola smittet?
  4. Er Ebola en sygdom?
  5. Hvor har ebola udbrud været?

Hvilke lande er blevet ramt af ebola?

Udbruddet foregik hovedsageligt i tre lande (Guinea, Liberia og Sierra Leone). Flere lande blev i første omgang erklæret fri for ebola, men enkelte tilfælde blev påvist senere, først i Liberia, senere i Sierra Leone og Guinea og igen i Liberia, se nedenfor.

Hvad er ebola?

  • Hvad er Ebola? Ebola er hæmoragisk feber (hæmoragisk = blødende), som skyldes infektion med Ebola-virus. Ebola blev først beskrevet i 1976 og har fået sit navn efter en flod i DR Congo (daværende Zaire). Sygdommen forekommer som regel i epidemier og har en høj dødelighed på helt op til 90 %.

Hvor lang tid er ebola smittet?

  • Når man bliver smittet med ebola, kan der gå mellem 2-21 dage (men oftest 4-10 dage), inden symptomerne viser sig. Denne periode kaldes inkubationstiden. I første omgang viser sygdommen sig ved symptomer, der minder om influenza: hovedpine, mathed, muskelsmerter og feber.

Er Ebola en sygdom?

  • ”Det er som at se en person blive opløst lige for øjnene af én,” har en læge sagt om sygdommen ebola. Omgivet af mystik er ebolavirus dukket op med jævne mellemrum i det centrale Afrika, siden den blev opdaget ved Ebola-floden i Congo i 1976.

Hvor har ebola udbrud været?

  • Siden da har der været flere ebolaudbrud i det centrale Afrika, senest et voldsomt udbrud i Vestafrika mellem 20 og et nyt udbrud i DR Congo, der har stået på siden 2018. Hvor stammer ebolavirus fra? Det har været uklart, hvor ebolavirus oprindeligt stammer fra, og hvordan mennesker bliver smittet.