:

Hvordan blev Egypten selvstændig?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvordan blev Egypten selvstændig?
  2. Hvornår blev Egypten selvstændig?
  3. Hvor stort er Egypten?
  4. Hvem er egyptiske gravrøvere?
  5. Hvor er Egypten folkerigest?
  6. Hvad er Egyptens eneste flod?

Hvordan blev Egypten selvstændig?

I 1953 blev Egypten omdannet til en republik med Muhammad Naguib som landets første præsident. Naguib var medlem af de såkaldte Frie Officerer, der havde som mål at skabe et politisk uafhængigt og militært stærkt Egypten.

Hvornår blev Egypten selvstændig?

Egypten blev selvstændig i 1922, men briternes indflydelse fortsatte med at præge landet.

Hvor stort er Egypten?

  • Egypten er et af de tættest befolkede områder i Afrika og er med sine 99 millioner indbyggere (2019) det folkerigeste land i Nordafrika, Mellemøsten og den arabiske verden. Det er desuden det 13. folkerigeste land i verden. Hovedparten af dets indbyggere bor ved Nilens bredder, hvor den eneste opdyrkelige jord findes, – på ca. 40.000 km 2.

Hvem er egyptiske gravrøvere?

  • HISTORIE har mødt Egyptens helt almindelige gravrøvere. En dag, få måneder efter den egyptiske revolution i januar 2011, ankom mændene fra Cairo til den lille landsby el-Gubba. Hvem de var, vil landsbyens indbyggere ikke sige, eller også ved de det faktisk ikke præcis.

Hvor er Egypten folkerigest?

  • Egypten er et af de tættest befolkede områder i Afrika og er med sine 99 millioner indbyggere (2019) det folkerigeste land i Nordafrika, Mellemøsten og den arabiske verden. Det er desuden det 13. folkerigeste land i verden.

Hvad er Egyptens eneste flod?

  • Nilen, Egyptens eneste flod, er af uendelig stor betydning for landet. Den græske historieskriver Herodot kaldte omkring 450 f.Kr. Egypten for "Nilens gave". Nilen er med sine 6.500 km verdens længste flod. Den kan besejles så langt sydpå som Aswan, hvor den første katarakt ligger.