:

Hvordan opstod der ilt på Jorden?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvordan opstod der ilt på Jorden?
  2. Hvad er Jordens atmosfære?
  3. Var jorden koldere end den andre atmosfære?
  4. Hvad er atmosfærens lag?
  5. Hvad er atmosfæren i Venus' atmosfære?

Hvordan opstod der ilt på Jorden?

Jordens ilt bliver dannet under fotosyntese. Det er en proces, hvor planter og alger bruger deres grønkorn til at indfange lysets energi og udnytter den til at omdanne vand og kuldioxid til sukker og ilt.

Hvad er Jordens atmosfære?

  • Fra Wikipedia, den frie encyklopædi Jordens atmosfære består af forskellige luftarter, inklusiv vand i gasfase som vanddamp og vand i dråber eller som iskrystaller.

Var jorden koldere end den andre atmosfære?

  • Men Jorden blev gradvist koldere og fik en fast overflade med vulkaner, der var med til at udvikle Jordens anden atmosfære af vanddamp og kuldioxid med mindre mængder af kvælstof, ammoniak og andre luftarter – men stadig uden ilt. Derefter skete der to ting, som fik betydning for sammensætningen af den tredje og nuværende atmosfære.

Hvad er atmosfærens lag?

  • Her er beskrivelser af atmosfærens lag : Magnetosfære – ca. 5000 til mere end 60.000 km, regionen hvor Jordens magnetfelt vekselvirker med den såkaldte solvind. Magnetosfæren strækker sig titusindvis af kilometer ud i rummet og med en lang hale væk fra solen. Geostationære satellitter befinder sig i ca. 36.000 km højde over ækvator.

Hvad er atmosfæren i Venus' atmosfære?

  • Venus' atmosfære består af 96 % CO2, hvilket skaber en meget høj drivhuseffekt på planeten. Den tykke atmosfære på Venus betyder, at trykket på planetens overflade er 92 gange højere end på Jordens overfalde.