:

Hvornår begyndte økologisk landbrug for alvor at vinde frem i Danmark?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår begyndte økologisk landbrug for alvor at vinde frem i Danmark?
 2. Hvornår opstod Ø mærket?
 3. Hvad betyder Ømærket?
 4. Hvad er Ø mærket godt for?
 5. Hvornår optrådte menneskeaberne?
 6. Er økologiske fødevarer økologiske?
 7. Hvad er fordelene ved økologisk produktion?
 8. Hvor tidligt mennesket udviklede sig?

Hvornår begyndte økologisk landbrug for alvor at vinde frem i Danmark?

Fra sin vorden i 1970'erne til i dag er økologien da også først og fremmest defineret ved sin modstand mod det konventionelle landbrugs brug af kunstgødning, kemiske ukrudtsmidler og overdreven brug af antibiotika.

Hvornår opstod Ø mærket?

Den grønne vejledning med Ø-mærket kom først interesserede i hænde i starten af 1990, selv om der stod december 1989 på forsiden. Præsentationen af Ø-mærket i ”Økologisk Jordbrug” i januar 1990 var dermed den første. Men Landbrugsministeriets ansvarlige var alt andet end begejstrede.

Hvad betyder Ømærket?

Det røde Ø-mærke med teksten “Statskontrolleret økologisk” fortæller, at det er de danske myndigheder, der har ført kontrol med den gård eller den virksomhed, der sidst har forarbejdet, pakket eller mærket et økologisk produkt.

Hvad er Ø mærket godt for?

Ø-mærket har været Danmarks officielle økologimærke siden 1990. Det røde Ø gør det lettere for forbrugeren at finde de økologiske produkter på supermarkedets hylder. Ø-mærket garanterer, at reglerne for økologisk produktion er blevet overholdt i økologiske produkter.

Hvornår optrådte menneskeaberne?

 • for menneskeaberne, men som nu optrådte mere spredt. Kendte arter på menneskelinjen og deres omtrentlige levetid. Den smalle, blå linje øverst til venstre angiver det tidsrum, hvor opsplitningen af menneske- og chimpanselinjen sandsynligvis har fundet sted.

Er økologiske fødevarer økologiske?

 • Mælk og æg er nogle af de fødevarer, hvor økologi udgør en stor andel af det samlede salg, fremgår det desuden af opgørelsen. Over hver tredje mælk og æg, der bliver solgt, er økologisk. Andre områder, hvor økologien vinder frem, er på frugt- og grøntområdet. 42 % af alle de gulerødder, der sælges er for eksempel økologiske.

Hvad er fordelene ved økologisk produktion?

 • 2008: FN udsender en rapport, der konkluderer, at fattige bønder i udviklingslande i mange tilfælde både kan få større indtægt og mere mad til eget forbrug, hvis de omlægger til økologisk produktion. Hvad er fordelene ved økologi? Økologi er i dag en bredt accepteret produktionsmetode, som handler om at sikre en levende og frugtbar jord.

Hvor tidligt mennesket udviklede sig?

 • De første 70 procent af menneskets udviklingshistorie foregik udelukkende i Øst- og Sydafrika. Udviklingen omfattede samtlige australopitheciner og den tidligste udvikling af Homo-slægten. Den bedst kendte australopithecin er 'Lucy', der blev fundet i det nordlige Etiopien i 1974.