:

Hvordan døde Rudolf Diesel?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan døde Rudolf Diesel?
 2. Hvad hedder Vin Diesel?
 3. Hvem opfandt benzinmotor?
 4. Hvad var den nye dieselmotor?
 5. Hvor fangede Rudolf Diesel interessen?
 6. Var dieselmotoren i sigte?
 7. Hvorfor opfandt Rudolf Diesel dieselmotor?

Hvordan døde Rudolf Diesel?

Rudolf Diesel
FødtRudolf Christian Karl Diesel 18. marts 1858 Paris, Frankrig
Død30. september 1913 (55 år) Engelske Kanal, Storbritannien/Frankrig
DødsårsagDrukning
Gravstedhav

Hvad hedder Vin Diesel?

Vin Diesel (født Mark Sinclair Vincent; 18. juli 1967) er en amerikansk skuespiller, instruktør, producer og manuskriptforfatter. Han blev kendt i begyndelsen af 2000'erne, da han havde hovedrollerne i flere succesfulde Hollywood film, herunder The Fast and the Furious og xXx.

Hvem opfandt benzinmotor?

Nikolaus August OttoBenzinmotor / Opfinder

Hvad var den nye dieselmotor?

 • I 1893 publicerede Diesel en tekst om sine nye ideer, og i februar 1893 fik han patent på en “ny, rationel varmekraftsmaskine”. Dieselmotoren var i sigte. Rudolf Diesel ville designe en kompakt motor, der udnyttede brændstoffet maksimalt. Men teori og praksis hang ikke sammen for opfinderen.

Hvor fangede Rudolf Diesel interessen?

 • Især motorer fangede Rudolf Diesels interesse, og da hans forældre tog ham med til verdensudstillingen i Paris i 1867, var den talentfulde skoledreng som i drømmeland. Her måbede han bl.a. over Nicolaus August Ottos benzinmotor, der blev betragtet som det første alternativ til dampmaskinen.

Var dieselmotoren i sigte?

 • Dieselmotoren var i sigte. Rudolf Diesel ville designe en kompakt motor, der udnyttede brændstoffet maksimalt. Men teori og praksis hang ikke sammen for opfinderen. Forsøg med nogle af de grundlæggende teorier, han havde lært under sin uddannelse, overbeviste ham om, at teorierne var forældede. Der skulle nye til.

Hvorfor opfandt Rudolf Diesel dieselmotor?

 • Rudolf Diesel revolutionerede industrien og transporten, da han opfandt sin berømte dieselmotor. Men fejlslagne investeringer og beskyldninger om tyveri sled hårdt på den tyske ingeniør, der forsvandt under mystiske omstændigheder. Rudolf Diesel revolutionerede industrien og transporten, da han opfandt sin berømte dieselmotor.