:

Hvorfor angreb Egypten og Syrien Israel?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvorfor angreb Egypten og Syrien Israel?
  2. Hvad er Egypten?
  3. Var egypterne hellige?
  4. Hvor er Egypten folkerigest?
  5. Hvad er vigtige Egyptiske guder?

Hvorfor angreb Egypten og Syrien Israel?

Seks år efter at Israel havde ydmyget sine arabiske naboer i Seksdageskrigen, indledte Egypten og Syrien samtidigt angreb fra vest og nordøst. Den 6. oktober 1973, hvilket fangede Israel med overraskelse om aftenen før Yom Kippur, angreb syrerne Golan-højderne, mens egypterne krydsede Suez-kanalen ind i Sinai-halvøen.

Hvad er Egypten?

  • Egypten eller Ægypten (arabisk: مصر, tr. Miṣr; arabisk egyptisk: مَصر‎, tr. Máṣr), officielt Den Arabiske Republik Egypten (arabisk: جمهوريّة مصرالعربيّة, tr. Ǧumhūriyyat Miṣr al-ʿArabiyyah), er et transkontinentalt land, som spænder over det nordøstlige hjørne af Afrika og det sydvestlige hjørne af Asien via en landtange dannet af Sinai-halvøen.

Var egypterne hellige?

  • For egypterne var naturen hellig, så mange af deres guder har træk fra dyr, fx et dyrehoved. Guderne ofrede man til. Nogle af guderne var i familie med hinanden, og der er eksempler på søskende, der danner par; de ægteskaber blev regnet for mest ophøjede.

Hvor er Egypten folkerigest?

  • Egypten er et af de tættest befolkede områder i Afrika og er med sine 99 millioner indbyggere (2019) det folkerigeste land i Nordafrika, Mellemøsten og den arabiske verden. Det er desuden det 13. folkerigeste land i verden.

Hvad er vigtige Egyptiske guder?

  • Andre vigtige egyptiske guder 1 Thot. Thot er månegud og visdomsgud. Han holder styr på kalenderen og er skytsgud for biblioteker.­ Thot vises bl.a. med ibishoved eller som bavian.­ 2 Neith. Neith er gudinde for krig og våben. Hun er mor til solguden Re. Neith afbildes­ som regel i form af et menneske bevæbnet ­med bue og pil. 3 Nephthys. Nephthys er gift med Seth. Hun er gudinde for død og grave, – med bijob som fødselsgudinde. Nephthys vises oftest som et menneske.