:

Hva er temaet i Dødslekene?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hva er temaet i Dødslekene?
  2. Hvilken sjanger er Dødslekene?
  3. Hva handler Hunger Games 1 om?
  4. Når ble Dødslekene skrevet?
  5. Hvorfor er det Hunger Games?
  6. Hva er aldersgrensen på The Hunger Games?
  7. Hvor mange The Hunger Games bøker er det?
  8. Hvor gammel er Katniss?
  9. Hvor kommer Suzanne Collins fra?

Hva er temaet i Dødslekene?

Mange kan også kjenne seg igjen i tema som vennskap, tillit, kjærlighet og frykt. Dødslekene er en jeg-roman, fortalt fra Katniss sitt synspunkt. Personene og miljøet er nøye beskrevet gjennom henne, og særlig miljøet blir levende gjennom Katniss sine erfaringer når hun tar seg frem i terrenget.

Hvilken sjanger er Dødslekene?

Dødslekene
orig. The Hunger Games
Forfatter(e)Suzanne Collins
SpråkStandard engelsk
SjangerEventyr, science fiction

Hva handler Hunger Games 1 om?

Etter å ha blitt reddet fra de siste lekene, våkner Katniss Everdeen i et kompleks under District 13. Hjembygda hennes, District 12, ligger i ruiner, og Peeta Mellark er nå hjernevasket og i klørne på president Snow. Katniss får også vite om et hemmelig opprør som er i ferd med å spre seg gjennom Panem og at hun er nøkkelen til suksess.The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 / Sammendrag av filmen

Når ble Dødslekene skrevet?

Artikkelstart. The Hunger Games er en amerikansk serie på fire filmer (), basert på den amerikanske forfatteren Suzanne Collins' romantrilogi med samme navn (norsk tittel: Dødslekene, ).

Hvorfor er det Hunger Games?

For mer enn 70 år siden begikk folket et opprør mot myndighetene – et opprør som de tapte. Siden da har straffen for dette opprøret vært at hver region må ofre to unge personer, to ”tributter” mellom 12-18 år, til å delta i de årlige ”dødslekene” – The Hunger Games, som avholdes i Capitol.

Hva er aldersgrensen på The Hunger Games?

«The Hunger Games», som kategoriseres som en actionthriller, har fått 11 års aldersgrense av Medietilsynet. Det reagerer kinosjef i Fredrikstad, Jørgen Søderberg Jansen, kraftig på. På kinoens Facebookside går han ut og ber foreldre tenke seg grundig om før de sender barna på kino for å se filmen.

Hvor mange The Hunger Games bøker er det?

Dødslekene2008En ballade om sangfugler...2020Opp i flammer2009Mockingjay (Hunger Games, Bo...2010Fugl Føniks2010 Dødslekene/Bøker

Hvor gammel er Katniss?

I filmen møter vi 16årige Katniss Everdeen, fra den fattige gruveregionen i sone 12, som ofrer seg til å være ”tributt” fremfor sin lillesøster – som egentlig ble valgt til offeroppdraget. Filmen er basert på Suzanne Collins' roman, med samme tittel, som kom ut i USA i 2008.

Hvor kommer Suzanne Collins fra?

Suzanne Collins (født 10. august 1962 i Hartford, Connecticut) er en amerikansk forfatter.