:

Hva er grunnen til Vietnamkrigen?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hva er grunnen til Vietnamkrigen?
 2. Hvor foregikk Vietnamkrigen?
 3. Hvordan endte Vietnamkrigen?
 4. Hvorfor vendte befolkningen i USA seg mot sitt eget lands krigføring i Vietnam?
 5. Hvem vant Vietnamkrigen?
 6. Hvordan ble Vietnamkrigen en del av Den kalde krigen?
 7. Hvordan var USA og Sovjetunionen involvert i Vietnamkrigen?
 8. Hvem støttet Sør-Vietnam?
 9. Hvordan endte Vietnamkrigen Quizlet?
 10. Hva skjedde i My Lai 16 mars 1968?
 11. Hva skjedde i 1965?
 12. Hvor mange soldater blev sendt til Vietnam?
 13. Hvor kom vietnameserne til Vietnam?
 14. Hvor gik arbejdskraften i Vietnam?
 15. Hvor gammel er Vietnamkrigen?

Hva er grunnen til Vietnamkrigen?

Tanken var at de måtte stoppe kommunismen i Vietnam. Krigen hadde et lokalt utspring i ideologi, økonomi og makt, men krigen hadde også internasjonale forgreininger til imperialismen og den kalde krigen, en geopolitisk kamp mellom stormakter om makt og innflytelse.

Hvor foregikk Vietnamkrigen?

Vietnamkrigen var en krig som foregikk i årene . Krigen begynte som et opprør i Sør-Vietnam, utviklet seg til en krig mellom Nord- og Sør-Vietnam og ble dernest en amerikansk intervensjonskrig. Grenseområdene i Laos og Kambodsja ble tidlig trukket inn.

Hvordan endte Vietnamkrigen?

Til tross for massiv amerikansk støtte til Sør-Vietnam, så ikke konflikten ut til å ta slutt, og i 1973 trakk USA seg ut av landet. I 1975 ble den sørvietnamesiske hovedstaden Saigon inntatt av nordvietnamesiske styrker, noe som markerte slutten på krigen.

Hvorfor vendte befolkningen i USA seg mot sitt eget lands krigføring i Vietnam?

Hvorfor vendte befolkningen i USA seg mot sitt eget lands krigsføring i vietnam? De begynte å sjønnte at de kom til å tape krigen og mange av ugdomene kom hjem skadet. Befolkningen begynte rett å slett å miste håpet. De begynte å sjønne at de kom til å tape krigen og mange av ungdomene kom hjem skadet.

Hvem vant Vietnamkrigen?

Den sørvietnamesiske general Dương Văn Minh velger å kapitulere den 30. april 1975, og Nord-Vietnam vinner krigen.

Hvordan ble Vietnamkrigen en del av Den kalde krigen?

Fra nå eksisterte to vietnamesiske stater i Vietnam. Ho Chi Minh tok Sovjet og Kinas side under Koreakrigen (), der Nord-Korea invaderte Sør-Korea. Dermed ble Vietnam trukket inn i den kalde krigen med kommunistblokken mot den frie verden.

Hvordan var USA og Sovjetunionen involvert i Vietnamkrigen?

Sovjetunionen lovet i februar 1965 å gi Nord-Vietnam moderne våpen. I mars 1965 sendte USA regulære soldater inn for å hjelpe Sør-Vietnam. Men med stigende antall falne soldater mistet USA motet etter et par år og planla tilbaketrekking allerede i 1969. Sør-Vietnam kjempet etter hvert alene.

Hvem støttet Sør-Vietnam?

Samtidig var USA og Sovjetunionen i en maktkamp ved navn den kalde krigen. USA fryktet at de kommunistiske styrkene i nord ville vinne makten, og at kommunismen skulle spre seg over Sørøst-Asia. De støttet dermed Sør-Vietnam i krigen, mens Nord-Vietnam ble støttet av kommunistiske Sovjetunionen og Kina.

Hvordan endte Vietnamkrigen Quizlet?

Hvordan endte Vietnamkrigen? Vietnamkrigen endte med at USA trakk ut troppene sine. Dermed skulle den sørvietnamesiske hæren klare seg alene, men det gikk ikke. Nord-Vietnam og FNL seiret, og Vietnam ble gjenforent under et kommunistisk styre.

Hva skjedde i My Lai 16 mars 1968?

infanteridivisjon, under ledelse av troppsjef sekondløytnant William Calley, den 16. mars 1968. Totalt ble mellom 3 mennesker, hovedsakelig eldre, kvinner og barn, drept av de amerikanske styrkene. Mange ble i tillegg torturert og voldtatt.

Hva skjedde i 1965?

1965 var året da den 17 år lange Gerhardsen-epoken tok slutt. Einar Gerhardsen gikk av som statsminister, og Per Borten overtok som leder for en borgerlig regjering. En russisk romfarer stod for den første spaserturen i verdensrommet, og USA tok i bruk napalm-bomber i Vietnam-krigen.

Hvor mange soldater blev sendt til Vietnam?

 • Præsident Lyndon B. Johnson sendte en stor mængde kamptropper til Vietnam fra 1965. Næsten alt amerikansk militærpersonel blev trukket ud af Vietnam efter fredsforhandlingerne i Paris i 1973. De sidste amerikanske tropper forlod landet 30. april 1975.

Hvor kom vietnameserne til Vietnam?

 • Blandt dem den portugisiske jesuitermunk Alexander de Rhodes (), som tilskrives ansvaret for, at de latinske bogstaver kom til at erstatte det kinesiskinspirerede skriftsprog. Hvornår kom franskmændene til Vietnam?

Hvor gik arbejdskraften i Vietnam?

 • I nord gik arbejdskraften primært til cement- og tekstilindustrien, samt til minerne, hvor man udvandt kul, tin, bly, zink og wolfram. I en opgørelse fra Cochinkina, der var Vietnams riskammer, kan man se den store udvikling i produktionen og eksporten af ris.

Hvor gammel er Vietnamkrigen?

 • Her er hun otte måneder efter, 11 år gammel efter at være blevet plastisk opereret på Barsky Centret i Saigon og tilbage hos sin familie i landsbyen Trang Bang i 1973. Vietnamkrigen er en af de mest omfattende og grusomme krige efter Anden Verdenskrig.