:

Hvad drak man i Romerriget?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad drak man i Romerriget?
  2. hvordan vokste romernes rike seg stort?
  3. hva var guder i romerne?
  4. 6 grunner til at romerne erobret verden?
  5. hva er romerrriket?

Hvad drak man i Romerriget?

Romernes bordskik Tre bænke var placeret omkring et bord, og på hver bænk var der plads til tre personer. Imens man spiste maden og drak vinen, som slaverne serverede, kunne der være underholdning, i form af musik og dansere.

hvordan vokste romernes rike seg stort?

  • I løpet av 500 år vokste romernes rike seg stort. Fra å være en blant mange italienske bystater, ble Roma herre over et imperium som strakte seg fra Skottland til Syria og Nord-Afrika. Hemmeligheten bak suksessen var en blanding av militær styrke, uovertruffen byggekunst og overraskende stor respekt for andre kulturer.

hva var guder i romerne?

  • Fra gammelt av hadde romerne tradisjon for å se guder overalt rundt seg. Elver, årstider, måneder og selv hvert enkelt hus hadde hver sin hellige beskytter som måtte dyrkes med ofringer. Ellers risikerte folk å bli straffet med sykdom og ulykker.

6 grunner til at romerne erobret verden?

  • 6 grunner til at romerne erobret verden 1 Romas hær fornyet seg. Etter et nederlag i år 107 f.Kr. mot germanerne reformerte general Gaius Marius hæren, og... 2 Nye undersåtter ble en del av familien. For de fleste erobrede kulturer betydde innlemmelse i Romerriket forbedret... 3 Imponerende byggverk skapte fundamentet. Romerriket er mer enn noe annet historisk... More ...

hva er romerrriket?

  • Romerriket er mer enn noe annet historisk imperium synonymt med store byggverk, og mange av romernes bygg har stått i to årtusener, takket være et enkelt, men avgjørende element: buen. Romerne oppfant ikke buen, men var de første som for alvor forsto å utnytte dens kraft til å reise storslåtte bygninger, broer og akvedukter.