:

Hvad er det globaliserede marked?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er det globaliserede marked?
  2. Hvor startede begrebet globalisering?
  3. Hvad er globalisering?
  4. Hvornår begyndte vi at tale om globalisering?
  5. Hvad er globaliseringsmodstanden?

Hvad er det globaliserede marked?

Det globale marked er vokset frem sammen med industrialiseringsprocessen i 1700- og 1800-tallet. Det har udviklet sig fra at være et frit marked i starten af sidste århundrede til et stort og komplekst marked i dag, hvor de fleste vareudvekslinger mellem lande reguleres af internationale handelsregler.

Hvor startede begrebet globalisering?

  • Ifølge temaartiklen ”Globaliseringens historie” (se kilder) blev begrebet globalisering første gang brugt i dansk sammenhæng i en dansk avis i 1990, og fra midten af 1990erne blev begrebet almindeligt brugt i medierne.

Hvad er globalisering?

  • Globalisering har siden 1900-t. haft nær sammenhæng med teknologiske gennembrud, der markant har forøget den hastighed, hvormed ideer, information, varer og mennesker kan udveksles over lange afstande samtidig med, at omkostningerne ved denne udveksling er markant reduceret.

Hvornår begyndte vi at tale om globalisering?

  • Den Internationale Valutafond (IMF) har i en rapport (se kilder) udpeget fire grundlæggende kendetegn ved globalisering: Hvornår begyndte vi at tale om globalisering? Selve ordet globalisering er relativt nyt.

Hvad er globaliseringsmodstanden?

  • Globaliseringsmodstanden har blandt andet vist sig ved valget af Donald Trump til USA’s præsident og den britiske Brexit-afstemning. Globalization easily explained. Kort, forklarende film om globaliseringen.