:

Hvilket land kommer ridning fra?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilket land kommer ridning fra?
  2. Hvilke stammer boede i Nordamerika?
  3. Hvor var prærien i Nordamerika?
  4. Hvorledes Nordamerika koloniserede?
  5. Hvor i Nordamerika husede Puebloindianerne?

Hvilket land kommer ridning fra?

Ridning bygger på den klassiske ridekunst, som den græske historiker Xenofon beskrev i 300-t. f.Kr. i sin afhandling Peri hippikes (Om ridekunsten). Den var hovedskriftet i næsten 2000 år.

Hvilke stammer boede i Nordamerika?

  • De tusindvis af forskellige stammer, der boede i Nordamerika længe før den hvide mands ankomst, havde vidt forskellig levevis. De første mange tusinde år levede de som jæger- og samlerfolk. Det vil sige, at de jagede store pattedyr som mammutter, bisoner og antiloper og samlede agern, nødder og bær.

Hvor var prærien i Nordamerika?

  • Prærien i det centrale Nordamerika var hjem for prærieindianerstammer såsom crow, cheyenne, sioux og arapaphoe. Oprindeligt boede de i landsbyer, men på et tidspunkt blev de nomader, der fra hesteryg levede af at jage blandt andet bisonokser.

Hvorledes Nordamerika koloniserede?

  • Længe før europæerne koloniserede det nordamerikanske kontinent, eksisterede der en række indfødte stammer, som levede af jagt, fiskeri og landbrug. I dag forbinder mange den amerikanske indianer med prærieindianerne fra det centrale Nordamerika – kendt fra westernfilm og Lucky Luke.

Hvor i Nordamerika husede Puebloindianerne?

  • Det sydvestlige Nordamerika husede puebloindianerne. De var primært bønder og jægere, og en del af dem, navajoindianerne, blev fåreavlere, efter at spanierne i 1600-tallet indførte får til kontinentet. Prærien i det centrale Nordamerika var hjem for prærieindianerstammer såsom crow, cheyenne, sioux og arapaphoe.