:

Hvordan startede Yom Kippur krigen?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvordan startede Yom Kippur krigen?
  2. Hvad er Egypten?
  3. Hvad er den Arabiske Republik Egypten?
  4. Hvor er Egypten folkerigest?
  5. Hvad er Egyptens eneste flod?

Hvordan startede Yom Kippur krigen?

Krigen begyndte med Egypten og Syriens overraskelsesangreb på den jødiske soningsdag, Yom Kippur. Syriske og egyptiske enheder overskred våbenstilstandslinjerne i henholdvis Golanhøjderne og på Sinai-halvøen, som var fastlagt efter Seksdageskrigen i 1967.

Hvad er Egypten?

  • Egypten eller Ægypten (arabisk: مصر, tr. Miṣr; arabisk egyptisk: مَصر‎, tr. Máṣr), officielt Den Arabiske Republik Egypten (arabisk: جمهوريّة مصرالعربيّة, tr. Ǧumhūriyyat Miṣr al-ʿArabiyyah), er et transkontinentalt land, som spænder over det nordøstlige hjørne af Afrika og det sydvestlige hjørne af Asien via en landtange dannet af Sinai-halvøen.

Hvad er den Arabiske Republik Egypten?

  • Den Arabiske Republik Egypten 'جمهوريةمص ... Den Arabiske Republik Egypten 'جمهوريةمص ... Indbyggertal og befolkning Indbyggertal og befolkning Anslået 94.798.827 (2017) Folketælling 2010 80.471.869 Tæthed 93,8/km 2 ...

Hvor er Egypten folkerigest?

  • Egypten er et af de tættest befolkede områder i Afrika og er med sine 99 millioner indbyggere (2019) det folkerigeste land i Nordafrika, Mellemøsten og den arabiske verden. Det er desuden det 13. folkerigeste land i verden.

Hvad er Egyptens eneste flod?

  • Nilen, Egyptens eneste flod, er af uendelig stor betydning for landet. Den græske historieskriver Herodot kaldte omkring 450 f.Kr. Egypten for "Nilens gave". Nilen er med sine 6.500 km verdens længste flod. Den kan besejles så langt sydpå som Aswan, hvor den første katarakt ligger.