:

Hvor mange dage er Eid al-Fitr?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor mange dage er Eid al-Fitr?
  2. Hvad er islam?
  3. Hvordan opstod islam?
  4. Hvordan islam lærer os om Gud?
  5. Er jødedom og islam skriftreligioner?

Hvor mange dage er Eid al-Fitr?

Den lille Eidfest hedder Eid-al-Fitr og falder umiddelbart efter ramadanen. Her fester vi i tre dage for at fejre, at vi bryder fasten. Festen forløber efter et bestemt mønster, som foreskrevet i koranen.

Hvad er islam?

  • Islam. Islam er en af verdens største religioner, og muslimerne skal forsøge at efterleve den trospraksis, som er "de fem søjler.". Islam er en monoteistisk religion med troen på én Gud, som på arabisk kaldes Allah.

Hvordan opstod islam?

  • Islam opstod som religion på den arabiske halvø i 600-tallet, hvor islams vigtigste profet, Muhammed, efter sigende skulle have modtaget åbenbaringer fra ærkeenglen Gabriel. De åbenbaringer blev nedfældet i islams helligste skrift, Koranen.

Hvordan islam lærer os om Gud?

  • Islam lærer os om enheden og suveræniteten af Gud, som har givet mennesket en mening i forhold til universet og en plads i det. Denne tro frigør mennesket fra stjernetegn og overtro og gør ham bevidst om kun Én almægtig Gud.

Er jødedom og islam skriftreligioner?

  • Jødedom, kristendom og islam er alle skriftreligioner, som hver især bygger på et eller flere helligskrifter. Her ses et udsnit af Koranen i sit forgyldte papir.