:

Hva het disippelen som forrådte Jesus?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hva het disippelen som forrådte Jesus?
 2. Hvor kysset Judas Jesus?
 3. Hva menes med Judaskyss?
 4. Hva skjedde med Judas?
 5. Hvem var disippelen som Jesus hadde kjær?
 6. Blir Judas tilgitt?
 7. Hvor mye er 30 sølvpenger?
 8. Hva har 30 sølvpenger med historien å gjøre?
 9. Hva betyr navnet Judas?
 10. Hvem betalte Judas?
 11. Hvem var den første disippelen til Jesus?
 12. Hvem var Jesus ifølge Johannes?
 13. Hvem fikk 30 sølvpenger for å forråde Jesus?

Hva het disippelen som forrådte Jesus?

Judas Iskariot var en av Jesu tolv disipler, og ifølge evangeliene den som forrådte Jesus med et kyss. Historisk er det ikke lett å fastslå hvilken rolle Judas faktisk spilte. Han tilhørte Jesu nærmeste disippelkrets, og muligens var han den som forvaltet disiplenes felles kasse.

Hvor kysset Judas Jesus?

Betegnelsen er hentet fra den bibelske fortellingen i Evangeliet etter Matteus om Jesu lidelse og død; i Matteus 26,49 berettes det hvordan Judas Iskariot, som var en av Jesu tolv disipler, forrådte sin herre med et ømt kyss i Getsemane hage da Jesus skulle utpekes for de romerske soldatene som skulle pågripe ham.

Hva menes med Judaskyss?

Judaskyss er en forrædersk handling utført som en tilsynelatende vennskapelig handling.

Hva skjedde med Judas?

Judas gikk i fortvilelse og hengte seg, ifølge Matteus-evangeliet. Ifølge Apostelgjerningene derimot kjøpte Judas en åker, hvorpå han falt så buken revnet og alle innvollene rant ut.

Hvem var disippelen som Jesus hadde kjær?

Evangelisten Johannes (gresk: Ἰωάννης – Iōánnēs) i Bibelen var sønn av Sebedeus og Jakobs bror. Han var en av Jesu tolv apostler. Ifølge bibelfortellingene var han en av de tre disiplene som stod Jesus nærmest, og det er sannsynligvis han som i Johannesevangeliet kalles «den disippelen som Jesus hadde kjær».

Blir Judas tilgitt?

Judas: Forræderen ingen kan tilgi. I snart 2000 år har de kristne foraktet Judas Iskariot – disippelen som solgte Jesus for en pose sølvpenger. Men selv den verste slyngel har sine tilhengere. I århundrene etter Jesu død provoserte Judas' følgere gjennom å drepe og arrangere sexorgier.

Hvor mye er 30 sølvpenger?

Judaspenger er pengene Judas Iskariot ifølge Det nye testamentet fikk for å forråde Jesus. Matteusevangeliet 26:14-25 omtaler dette som 30 sølvpenger. Det er normalt antatt at dette er 30 shekel , eller tetradrakmer.

Hva har 30 sølvpenger med historien å gjøre?

Artikkelstart. Judaspenger er pengene Judas Iskariot ifølge Det nye testamentet fikk for å forråde Jesus. Matteusevangeliet 26:14-25 omtaler dette som 30 sølvpenger. Det er normalt antatt at dette er 30 shekel , eller tetradrakmer.

Hva betyr navnet Judas?

Jude er en variant av navnet som fins som Juda i Det gamle testamentet i Bibelen og i alt fire som Judas i det nye testamentet. Navnene betyr prise, lovprise og takke. Blant Jesu disipler var det to som het Judas. Det var Judas Iskariot som sviktet Jesus og gikk ut av disippelflokken etter det.

Hvem betalte Judas?

Judaspenger er pengene Judas Iskariot ifølge Det nye testamentet fikk for å forråde Jesus. Matteusevangeliet 26:14-25 omtaler dette som 30 sølvpenger.

Hvem var den første disippelen til Jesus?

I henhold til evangeliene skal Andreas ha vært elev av Johannes Døperen og ble Jesu første disippel.

Hvem var Jesus ifølge Johannes?

Johannes var bror av Jakob den eldre, sønn av Sebedeus og muligens Salome. Ifølge Markusevangeliet kapittel 3, vers 17, ga Jesus de to brødrene Johannes og Jakob tilnavnet Boanerges ('tordensønnene').

Hvem fikk 30 sølvpenger for å forråde Jesus?

Artikkelstart. Judaspenger er pengene Judas Iskariot ifølge Det nye testamentet fikk for å forråde Jesus. Matteusevangeliet 26:14-25 omtaler dette som 30 sølvpenger.