:

Hva skjedde med Inkariket?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hva skjedde med Inkariket?
  2. Hvordan kommer man seg til Machu Picchu?
  3. Hvor lang tid tar det å gå opp til Machu Picchu?
  4. Hvor langt er det å gå til Machu Picchu?
  5. Hvem tok makten i Inkariket?
  6. Hvilket språk snakker de i Peru?
  7. Hvordan virket kontakten med andre verdensdeler på Europa?
  8. Hvor bor Inkafolket?

Hva skjedde med Inkariket?

I 1538 var inkariket i realiteten overvunnet. Men langt oppe i Vilcabamba-dalen i Andesfjellene fortsatte inkaene sin motstandskamp under flere etterpåfølgende inkaer. Den siste, Tupac Amaru, ble fanget under en siste militærkampanje i 1572 for å knekke motstandskampen. Han ble henrettet offentlig på Cuzcos torg.

Hvordan kommer man seg til Machu Picchu?

For å komme seg opp til Machu Picchu må man først komme seg til Aguas Calientes, den lille byen som fungerer som siste stoppested før den gamle inkabyen. Hit går det ikke busser; man er nødt til å ta toget. Togene går fra Cusco og fra Ollantaytambo og Urubamba i Den hellige dalen.

Hvor lang tid tar det å gå opp til Machu Picchu?

Turen tar vanligvis fire dager å gjennomføre. Du kan lese mer om Inkastien til Machu Picchu her. En fottur langs Salkantay Trek tar normalt fem dager og er ganske utfordrende. Til gjengeld byr ruten på en fantastisk utsikt.

Hvor langt er det å gå til Machu Picchu?

Machu Picchu er en av de mest kjente opplevelsene i Sør-Amerika. Men inkaenes egen vei til Machu Picchu er minst like spennende. 45 km gjennom både Andes-fjellene og Amazonas byr på noen utrolige opplevelser, og ikke minst 17000 trappetrinn!

Hvem tok makten i Inkariket?

På midten av 1500-tallet var det slutt for det mektige Inkariket. Spanjolene tok makten, og tvang inkafolket til å snakke spansk og til å bli katolske. I flere hundre år etterpå har folk i Andesfjellene holdt på sine lokale tradisjoner, og mange ofrer fremdeles kokablader til fjellgudene.

Hvilket språk snakker de i Peru?

Språk. Spansk er det offisielle språket i Peru, mens Quechua er offisielt anerkjent som andrespråk.

Hvordan virket kontakten med andre verdensdeler på Europa?

Hvordan virket kontakten med andre verdensdeler på Europa? Kontakten med andre verdensdeler første til en matvarerevolusjon både i Europa og andre steder. Fra Amerika spredde bruken av tobakk, sukker, tomater, poteter og mais seg både til Europa og Asia, og fra Asia kom ris, krydder, kaffe, te og frukter.

Hvor bor Inkafolket?

Perú, Ecuador, Bolivia og de nordlige delene av Chile og Argentina var deler av inkariket på 1400- og 1500-tallet. Inkariket gikk til grunne da spanjolene inntok riket. Atahualpa var den siste inkahersker. Det har bodd mennesker i Andesfjellene i mange tusen år før inkaene kom.