:

Hvor mange filmer er det av Robin Hood?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor mange filmer er det av Robin Hood?
 2. Hvem har spilt Robin Hood?
 3. Hvor bor Robin Hood?
 4. Hvem tok fra de rike og ga til de fattige?
 5. Har Robin Hood levd?
 6. Hva heter kongen i Robin Hood?
 7. Hva heter slangen fra Robin Hood?
 8. Hvorfor var Gjest Baardsen berømt?
 9. Hva gjorde Gjest Baardsen de siste årene av livet sitt?
 10. Hvem synger i Robin Hood?
 11. Når var Robin Hood?
 12. Hvor er Gjest Bårdsen gravlagt?
 13. Hvor mange ganger rømte Gjest Baardsen?
 14. I hvilken Disney film møter vi sangen Sir Hiss?
 15. Hvem spilte Gjest Bårdsen?
 16. What happens to Little John at the end of Robin Hood?
 17. What kind of story is Robin Hood?
 18. Who is Reynold greenlefe in Robin Hood?
 19. Who is Little John on the Robin Hood poster for 2018?

Hvor mange filmer er det av Robin Hood?

Noen av episodene ble satt sammen til langfilmslengde, og vist som Robin Hood's Greatest Adventures (1956), Robin Hood, the Movie (1958), Robin Hood: The Quest for the Crown (1958) og Sword of Sherwood Forest (1960). Filmene var fargelagt, og hadde også med andre skuespillere i noen sekvenser.

Hvem har spilt Robin Hood?

Rolleliste

RolleSkuespiller
Robin LongstrideRussell Crowe
Marion LoxleyCate Blanchett
Sir Walter LoxleyMax von Sydow
William MarshalWilliam Hurt

Hvor bor Robin Hood?

Robin Hood er i middelalderens engelske folkevisediktning lederen for en gruppe fredløse, stedfestet først til Yorkshire, senere til Sherwood-skogen i Nottinghamshire.

Hvem tok fra de rike og ga til de fattige?

Gjest Baardsen herjet på samme tid som Ole Høiland. Det ble sagt at også han tok fra de rike og ga til de fattige. Det ble diktet viser og laget filmer om begge disse kjendisene. Johannes Andersen, kalt «Gulosten», var også vanskelig å holde på.

Har Robin Hood levd?

Det er lagd mange filmer om Robin Hood. Men har han virkelig levd i Sherwoodskogen? Den historien om Robin Hood vi kjenner i dag, er oppdiktet.

Hva heter kongen i Robin Hood?

Kong Richard (Ian Hunter) er på vei hjem til England forkledd som en munk. På en tur til Sherwood skogen for å møte Robin, viser han sin identitet. Nå har Prins John tenkt å krone seg selv som konge, og Richard, Robin og de fredløse kommer for å stoppe kroningen og seremonien.

Hva heter slangen fra Robin Hood?

Disneys Robin Hood er intet mindre enn en ekte legende i din Klassiker-samling! Det er borgerkrig i England. På tronen sitter prins Johan, som i sin brors fravær har tilranet seg makten. Sammen med sin rådgiver, slangen Sir Hiss, skattlegger de innbyggerne i Nottingham for alt de eier.

Hvorfor var Gjest Baardsen berømt?

Gjest Baardsen var en av de mest omtalte forbrytere i Norge på 1800-tallet. Men i tillegg til forbrytertalenter hadde han også intellektuelle evner. Kontraster preget både personen og livsløpet.

Hva gjorde Gjest Baardsen de siste årene av livet sitt?

I de siste fire årene av sitt liv reiste Baardsen rundt og solgte bøker han hadde skrevet, den mest kjente av dem er Gjest Baardsen Sogndalsfjærens levnedsløb, forfattet af ham selv (1835). Denne boken er senere sendt ut i flere utgaver (i 3 bind ).

Hvem synger i Robin Hood?

Sjarmerende norske stemmer Den norske dubben til filmen er lest inn av kjente skuespillere, med brødrene Lasse og Henki Kolstad som Lille John og den slemme sheriffen av Nottingham, Øystein Sunde som den syngende skalden og Knut Risan som selveste Robin Hood.

Når var Robin Hood?

De bemerkelsesverdig enslydende navnene tyder på at Robin Hood på et tidspunkt på 1200-tallet var et tilnavn som ofte ble brukt blant datidens desperadoer. Omkring år 1300 begynte historien om den lovløse bueskytteren og de lystige svennene hans å oppstå.

Hvor er Gjest Bårdsen gravlagt?

Han ble benådet i 1845. Baardsen døde i Bergen i 1849, og er gravlagt på St. Jakobs kirkegård Domkirkens sogn i Bergen. I de siste fire årene av sitt liv reiste Baardsen rundt og solgte bøker han hadde skrevet, den mest kjente av dem er Gjest Baardsen Sogndalsfjærens levnedsløb, forfattet af ham selv (1835).

Hvor mange ganger rømte Gjest Baardsen?

Hele fire ganger rømte han fra livsvarig slaveri på Akershus. Ja, en gang lurte han seg til og med inn i fengselet for å si til en av vokterne at nå stakk han av med kona hans! — Da jeg skrev om ham, ble jeg glad i ham på en måte. Jeg tror det var omstendighetene som gjorde at han ble den han ble.

I hvilken Disney film møter vi sangen Sir Hiss?

Robin Hood er den 21. i rekken av Disneys klassikere....Figurer i filmen.

FigurSir Hiss
Dyreartslange
Orig. stemmeTerry-Thomas
Norsk stemmeRolf Just Nilsen

Hvem spilte Gjest Bårdsen?

Gjest Baardsen er en norsk spillefilm fra 1939 i regi av Tancred Ibsen. Alfred Maurstad spilte hovedrollen.

What happens to Little John at the end of Robin Hood?

 • By the story's end, Little John encouraged the sheriff's cook to join Robin's band and they lured the sheriff into the greenwood where he was robbed by Robin Hood. In another ballad, John dresses as a beggar and fights three miserly beggars.

What kind of story is Robin Hood?

 • It is a story in the Robin Hood canon which has survived as, among other forms, a late seventeenth-century English broadside ballad, and is one of several ballads about the medieval folk hero that form part of the Child ballad collection, which is one of the most comprehensive collections of traditional English ballads.

Who is Reynold greenlefe in Robin Hood?

 • Using the alias Reynold Greenlefe, the outlaw promised to be the worst servant the sheriff ever had. By the story's end, Little John encouraged the sheriff's cook to join Robin's band and they lured the sheriff into the greenwood where he was robbed by Robin Hood.

Who is Little John on the Robin Hood poster for 2018?

 • Jamie Foxx is Little John poster for Robin Hood (2018). Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.