:

Hvilken gud er Jupiter?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilken gud er Jupiter?
  2. Hvem er Jupiters far?
  3. Hvad er Jupiter opkaldt efter?
  4. Hvad betyder navnet Jupiter?
  5. Hvem er uranos?
  6. Hvordan er atmosfæren på Jupiter?
  7. Hvad er Jorden opkaldt efter?

Hvilken gud er Jupiter?

Jupiter, tordenguden, var den øverste af alle guderne, og han var far til mange af de andre guder og helte. Som tordengud var hans våben en lynkile. Juno var Jupiters kone og blandt andet gud for familien og de fødende kvinder.

Hvem er Jupiters far?

Jupiter (mytologi)

Gud af romersk mytologi
Familie
FarSaturn
Morops
SøskendeJuno , Pluto , Neptun , Ceres og Vesta
26. maj 2564 BE

Hvad er Jupiter opkaldt efter?

Guden Jupiter Jupiter har været kendt siden oldtiden som en vandrestjerne, men den blev først nærstuderet omkring 1610, da Galileo Galilei observerede den og dens fire største måner gennem sit teleskop. Planeten Jupiter er opkaldt efter den øverste gud i den romerske mytologi: Guden over lyn og torden.

Hvad betyder navnet Jupiter?

Navnet Jupiter kommer af latin Juppiter, af *dieu-, indoeuropæisk navn på himmelguden, beslægtet med ordet for lys, og pater 'far'.

Hvem er uranos?

Uranos er en græsk guddom, som ifølge Hesiods skabelsesmyte er født af Gaia, den flade Jord. Selv er Uranos hvælvet og spænder sig i et evigt kosmisk favntag over sin mor, med hvem han har fået titanerne og giganterne.

Hvordan er atmosfæren på Jupiter?

Jupiter indeholder ca. 90% brint og 10% helium og er helt dækket af skyer. I den observerbare dybde i atmosfæren, svarende til et tryk på 1 atm, findes molekylær brint ved en temperatur på 165 K (−108°C). Herunder stiger trykket hurtigt, og ved et tryk på 100.000 atm begynder gassen at opføre sig som en væske.

Hvad er Jorden opkaldt efter?

Jorden kaldes normalt bare Jorden, men i videnskabelig sammenhæng bruges undertiden navnet Tellus efter det romerske navn for Jordens gudinde. Tellus hedder Gaia i den græske mytologi. Jorden hedder også Terra på latin, hvor det betyder land eller jord.