:

Hvad vil Islamisk Stat opnå?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad vil Islamisk Stat opnå?
  2. Hvad betyder et kalifat?
  3. Hvad er islamisk stats formål?
  4. Hvad står Isil for?
  5. Hvor ligger kalifatet?

Hvad vil Islamisk Stat opnå?

Målet er, at det ny kalifat med tiden skal strække sig over hele Mellemøsten. Islamisk Stat anerkender ikke de grænser, som i dag er mellem mange af regionens lande. Af samme grund har de fjernet den tidligere grænse mellem Irak og Syrien, fordi grænser i sin tid blev besluttet af vestlige kolonimagter.

Hvad betyder et kalifat?

Kalifat er en islamisk statsform, der samler alle verdens muslimer under en og samme politiske enhed, regeret af en leder kaldet Kaliffen. Kaliffen baserer sin autoritet på en arv af profeten Muhammeds styre.

Hvad er islamisk stats formål?

I Irak var Saddam Husseins Ba'ath-parti sunnimuslimsk, men efter krigen er det shiamuslimske flertal kommet til magten og kører en hård kurs over for sunnimuslimerne. Islamisk Stat er i høj grad en modbevægelse mod shiamuslimernes overmagt. Borgerkrigen i Syrien har skabt et kaos, som IS har udnyttet.

Hvad står Isil for?

ISIS er en islamistisk bevægelse i Mellemøsten. Forkortelsen står for Islamisk Stat i Irak og Syrien. Bevægelsen betegnes undertiden ISIL, Islamisk Stat i Levanten eller blot IS, Islamisk Stat.

Hvor ligger kalifatet?

Umayyaderne. Umayyaderne ledede kalifatet indtil 750 med hovedstad i Damaskus. Alle umayyadiske kaliffer var i familie med hinanden, og oftest efterfulgte søn far.