:

Hvad er et kommunistisk samfund?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er et kommunistisk samfund?
  2. Hvad er marxismen?
  3. Hvor er tilslutningen til kommunismen faldende?
  4. Hvad er begrebet kommunisme?
  5. Hvad er en kommunisme?

Hvad er et kommunistisk samfund?

I politiske og sociale videnskaber er kommunisme (fra latin communis, dansk: fælles, universel) en social, politisk og økonomisk ideologi og bevægelse, hvis endelige mål er etableringen af det kommunistiske samfund, som er en socioøkonomisk orden struktureret med fælles ejerskab til produktionsmidlerne, fravær af ...

Hvad er marxismen?

  • Marxismen er en verdensanskuelse og en analysemetode til undersøgelse af samfundet, som koncentrerer sig om klasseforskelle og samfundsmæssige konflikter mellem grupper af borgere. Hoveddelene i Karl Marx’ analyse og kritik af kapitalismen er beskrevet i værket ”Kapitalen” (Das Kapital på tysk), som Marx skrev på indtil sin død.

Hvor er tilslutningen til kommunismen faldende?

  • Siden Berlinmurens fald i 1989 har tilslutningen til kommunismen været faldende, og der er kun ganske få kommunistiske lande tilbage. Sovjetunionens nationalsang i den originalversion fra 1984, der blev vist to gange dagligt på nationalt tv.

Hvad er begrebet kommunisme?

  • Kommunisme kommer af det latinske ord ’communis’, som betyder fælles. Begrebet kommunisme blev første gang introduceret i 1840’erne af den franske socialist og forfatter, Étienne Cabets, men det var især den tyske socialist og samfundsteoretiker, Karl Marx, som videreudviklede kommunismens ideer.

Hvad er en kommunisme?

  • Kommunisme er en politisk ideologi, der indebærer, at den private ejendomsret skal afskaffes, og alle statens borgere skal yde efter evne og nyde efter behov. Ifølge kommunismens åndelige fader, Karl Marx (), ville de kapitalistiske samfund bryde sammen og erstattes først af socialistiske og siden kommunistiske samfund.