:

Hvilket berømt kunstverk har Michelangelo lagd?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilket berømt kunstverk har Michelangelo lagd?
 2. Hvor er Michelangelo født?
 3. Hva handlet svindelen som Michelangelo var involvert i om?
 4. Hvem har malt taket i det sixtinske kapell?
 5. Når døde da Vinci?
 6. Hvem har malt skapelsen?
 7. Hva var det Leonardo da Vinci fant opp?
 8. Hva Malte Leonardo da Vinci?
 9. Når ble bildet skapelsen ferdig?
 10. Hvem malte Peterskirken?
 11. Når og hvordan døde Leonardo da Vinci?
 12. Hvor henger Mona Lisa i dag?
 13. Når ble skapelsen malt?
 14. Hva er hovedforskjellen mellom Skapelsesmytene i hinduismen og de Skapelsesmytene som har sitt opphav i Midtøsten og Europa?

Hvilket berømt kunstverk har Michelangelo lagd?

Hans mesterlige fresker i taket i Det sixtinske kapell i Vatikanet fra er ansett for å være det viktigste verket innenfor renessansens maleri. Utformingen av Peterskirken og Kapitolplassen er det mest kjente han gjorde som arkitekt.

Hvor er Michelangelo født?

6. mars 1475, Caprese Michelangelo, ItaliaMichelangelo / Født

Hva handlet svindelen som Michelangelo var involvert i om?

Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni var en ung kunstner. Som en spøk, laget han en skulptur av den sovende greske kjærlig- hetsguden Cupido. For å få den til å se gammel ut, la han den i syreholdig jord. En bedrager fikk statuen av Michelangelo og solgte den til en kunstsamler i Roma.

Hvem har malt taket i det sixtinske kapell?

MichelangeloTaket i det sixtinske kapell / KunstnerMichelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni, kjent som Michelangelo, var en italiensk billedhugger, maler og arkitekt. På grunn av den store allsidigheten i disiplinene han utøvde, betraktes han som et arketypisk renessansemenneske, på linje med sin rival og likemann Leonardo da Vinci. Wikipedia

Når døde da Vinci?

2. mai 1519Leonardo da Vinci / Dødsdato

Hvem har malt skapelsen?

MichelangeloAdams skapelse / Kunstner Skapelsen er tittelen på motivet i takmaleriet i Det sixtinske kapell i Roma, malt i fresko av Michelangelo fra .

Hva var det Leonardo da Vinci fant opp?

FallskjermOrnitopterTriple Barrel CanonDykkerdraktVincian doorsLeonardo's robot Leonardo da Vinci/Oppfinnelser

Hva Malte Leonardo da Vinci?

Det er først og fremst som maler Leonardo er kjent. To av arbeidene hans, «Mona Lisa» og «Nattverden», er de mest kjente og de som oftest reproduseres og parodieres. Også Leonardos tegning «Den vitruviske mann» er blitt et ikon, og viser hans interesse for menneskelig anatomi.

Når ble bildet skapelsen ferdig?

Skapelsen er tittelen på motivet i takmaleriet i Det sixtinske kapell i Roma, malt i fresko av Michelangelo fra .

Hvem malte Peterskirken?

Etter en byggeperiode på 120 år ble Peterskirken innviet av pave Urban 8 18. november 1626. Av de fjorten arkitektene som var engasjert i prosjektet, er Donato Bramante, Michelangelo, Giacomo della Porta, Carlo Maderno og Gian Lorenzo Bernini de mest sentrale for den endelige utformingen.

Når og hvordan døde Leonardo da Vinci?

Han døde den 2. mai 1519 på Clos Lucé, og ble begravet i kapellet i kirken Saint-Florentin i Amboise, en kirke som for lengst er revet ned. Etter hans ønske fulgtes kisten av 60 tiggere. Leonardo synes ikke å ha hatt nære forbindelser med kvinner.

Hvor henger Mona Lisa i dag?

Mona Lisa er Leonardo da Vincis portrett av florentinerinnen Lisa Gherardini, gift med Francesco del Giocondo. Bildet som er et av verdens mest kjente kunstverk, ble malt i og henger nå i Louvre i Paris. Det har alltid fascinert betraktere ved sin livaktighet og modellens gåtefulle smil.

Når ble skapelsen malt?

MichelangeloAdams skapelse / Kunstner Skapelsen er tittelen på motivet i takmaleriet i Det sixtinske kapell i Roma, malt i fresko av Michelangelo fra .

Hva er hovedforskjellen mellom Skapelsesmytene i hinduismen og de Skapelsesmytene som har sitt opphav i Midtøsten og Europa?

I hinduismen finnes det en forestilling om en syklus som består av skapelse, opprettholdelse og ødeleggelse. Skapelsesmyter som har sin opprinnelse i Midtøsten og Europa er hovedsakelig lineære.