:

Hva var drømmen til Martin Luther King jr?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hva var drømmen til Martin Luther King jr?
  2. Hvor ble i have a dream talen holdt?
  3. Hvordan appellere til patos?
  4. Hvor var I have a dream?
  5. Hvor blev Martin Luther King optaget?
  6. Hvem var Martin Luther King?
  7. Hvor blevmartin Luther King født?

Hva var drømmen til Martin Luther King jr?

I 1963 fikk rundt 250.000 demonstranter høre Martin Luther Kings berømte tale «I have a dream» med krav om like rettigheter for alle borgere. Presten og borgerrettighetsforkjemperen ledet da kampen for å få slutt på det statlige raseskillet mellom svarte og hvite i USA.

Hvor ble i have a dream talen holdt?

sa de berømte ordene «I have a dream» på trappene til Lincolnmonumentet foran 250.000 oppmøtte amerikanere. Talen ble holdt under den store demonstrasjonsmarsjen til Washington, som regnes som et vendepunkt i den amerikanske borgerrettsbevegelsen, og har i ettertid blitt stående som en av verdens mest kjente taler.

Hvordan appellere til patos?

Patos er den appellform som henvender seg til tilhørerens følelser her og nå. Når avsenderen av en tekst bruker patos, prøver han altså å vekke f. eks. glede, opphisselse, frykt, medlidenhet eller sinne hos mottakeren for på den måten å overbevise henne om synspunktet sitt.

Hvor var I have a dream?

Martin Luther King foran folkemassen ved Lincoln Memorial i Washington den 28. august 1963. 250.000 amerikanere møtte opp denne dagen da King holdt sin berømte tale «I Have a Dream».

Hvor blev Martin Luther King optaget?

  • Som 15-årig blev Martin Luther King optaget på Morehouse College i Atlanta, hvor både hans far og morfar havde gået før ham. Det var her, han første gang hørte om Mahatma Gandhi (), den indiske frihedskæmper som kæmpede for Indiens uafhængighed fra Storbritannien.

Hvem var Martin Luther King?

  • Martin Luther King var med til at ændre den amerikanske historie og betalte for det med sit liv. I over ti år stod han i spidsen for den folkebevægelse, der kæmpede for borgerrettigheder og stemmeret til USA's afroamerikanske borgere.

Hvor blevmartin Luther King født?

  • Martin Luther King, Jr. blev født i 1929 i Atlanta, Georgia, som søn af baptistpræsten Michael King og Alberta Williams King. Han fik navnet Michael King, efter sin far. Men efter faren i 1934 havde været på en baptistkonference i Berlin, ændrede han både sit eget og sønnens navn til Martin Luther King – henholdsvis Senior og Junior.