:

Hvornår opstod dansk national identitet?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvornår opstod dansk national identitet?
  2. Hvad er årsagen til 1. verdenskrig?
  3. Hvor mange mennesker blev dræbt under 2. verdenskrig?
  4. Hvad er nationalismen?
  5. Hvad ændrede 2. verdenskrig?

Hvornår opstod dansk national identitet?

Nationalismen udvikledes som idé i 1700-tallet og kom første gang fuldt til udtryk under Den Franske Revolution. Idéen blev basis for krav om politisk selvbestemmelse for nationer (se national selvbestemmelse) og dermed en udfordring for traditionelle imperier, der omfattede en række nationer og folkeslag.

Hvad er årsagen til 1. verdenskrig?

  • Den væsentligste årsag er 1. verdenskrig (1914 - 18). Under 1. verdenskrig blev Tyskland under den ultranationalistiske kejser Wilhelm 2. og dets allierede (Centralmagterne) besejret af Ententen, som bl.a. omfattede Storbritannien, USA og Frankrig. Ansvaret for krigen lagde sejrherrerne på det national-militaristiske kejserlige Tyskland.

Hvor mange mennesker blev dræbt under 2. verdenskrig?

  • Den mest omtalte af disse dødslejre er Auschwitz, hvor det anslås, at 1-1,5 millioner mennesker blev dræbt. Folkedrabet " Holocaust " er en væsentlig del af historien om 2. verdenskrig.

Hvad er nationalismen?

  • Den fremtrædende britiske nationalismeforsker Anthony D. Smith oplister i bogen ”Nationalisme” (se kilder) nationalismens seks grundlæggende påstande: 1. Verden er opdelt i nationer, som hver har deres egen karakter, historie og skæbne. 2. Nationen er den eneste kilde til politisk magt. 3.

Hvad ændrede 2. verdenskrig?

  • 2. verdenskrig ændrede verdens politiske logik og sociale struktur. De Forenede Nationer (FN) blev etableret for at støtte internationalt samarbejde og at forhindre fremtidige konflikter. De sejrende stormagter – Kina, Frankrig, Sovjetunionen, Storbritannien og USA – blev permanente medlemmer af dets sikkerhedsråd.