:

Hvornår døde Oluf Håkonsen?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvornår døde Oluf Håkonsen?
  2. Hvordan døde Margrethe den førstes søn Oluf?
  3. Hvem var kong Oluf?
  4. Hvem var sparre?
  5. Hvad handler Margrete den Første om?
  6. Hvad handler Margrethe den 1 om?
  7. Hvor mange børn fik Margrethe den 1?
  8. Hvor kommer dronning Margrethe fra?
  9. Hvor boede Dronning Margrethe d 1?
  10. Hvem spiller den mystiske mand i Margrete den Første?

Hvornår døde Oluf Håkonsen?

3. august 1387Oluf 2. / Dødsdato

Hvordan døde Margrethe den førstes søn Oluf?

Derpå blev der lavet et meget stort bål, og alle de breve, som han havde sendt til dronningen som hendes søn, blev hængt på ham, og han fik en krone sat på hovedet, og han blev stillet op foran alle folk og kastet på bålet og brændt; og alle de klenodier, som han havde haft på sig, blev givet til et kloster, således at ...

Hvem var kong Oluf?

Oluf, på norsk Olav, var søn af kong Håkon 6. af Norge (og Sverige) og Margrete 1., født i december 1370. Olav var konge af Danmark fra 1376, og af Norge fra 1380, indtil sin tidlige død i 1387.

Hvem var sparre?

Bengt Edvard Sixten Sparre (født 27. september 1854 i Malmø, død 19. juli 1889 i Nørreskov på Tåsinge i Danmark ved selvmord) var en svensk dragonløjtnant og morder, mest kendt for sin hemmelige og fatale kærlighedsaffære med den danske linedanserinde Elvira Madigan.

Hvad handler Margrete den Første om?

Året er 1402, og en kvinde står i spidsen for et nyt nordisk stor-rige. Margrete I har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, kong Erik. Unionen er omgivet af fjender, og Margrete I planlægger derfor et ægteskab mellem Erik og den engelske prinsesse Philippa. En alliance med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mod angreb. Men en konspiration er undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt.Margrete den Første / Filmsynopsis

Hvad handler Margrethe den 1 om?

Margrete den Første er en dansk spillefilm fra 2021 skrevet og instrueret af Charlotte Sieling. Filmen foregår over en måneds tid og omhandler Margrete 1., der i 1402 forsøger at få giftet sin adoptivsøn, Erik af Pommern med Philippa af England, for at indgå en stærk alliance, der kan sikre Kalmarunionen.

Hvor mange børn fik Margrethe den 1?

Margrete fødtes 1353 som datter af Valdemar Atterdag og dronning Helvig. Som 10-årig blev hun 9. april 1363 gift med kong Håkon 6. af Norge (og Sverige) og fik med ham så vidt vides kun ét barn, Oluf, som fødtes i december 1370.

Hvor kommer dronning Margrethe fra?

Prinsesse Margrethe blev født den 16. april 1940 i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg Slot i København i sin farfar Kong Christian 10. 's regeringstid. Hun var datter af kronprins Frederik og kronprinsesse Ingrid af Danmark.

Hvor boede Dronning Margrethe d 1?

Margrete 1.

Margrete I
FødtMarts 1353 Søborg Slot
Død28. oktober 1412 Flensborg Fjord
HvilestedSorø Klosterkirke 1412, men siden flyttet til Roskilde Domkirke 1413
v d r

Hvem spiller den mystiske mand i Margrete den Første?

I ”Margrete den Førstespiller Jakob Oftebro manden fra Tyskland, der hævder at være dronningens søn. Pludselig dukker en mystisk mand op, som hævder at være dronning Margretes (afdøde) søn og den retmæssige arving til tronen – og det skaber naturligt nok stor opstandelse.