:

Hva bor Nemo i?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hva bor Nemo i?
 2. Hvor gammel er skilpadden i Nemo?
 3. Hva heter den blå fisken i Nemo?
 4. Hva heter den gule fisken i Nemo?
 5. Hvor bor klovnefisken?
 6. Hva er Nemo?
 7. Hvordan fisk er Nemo?
 8. Hvem har den norske stemmen til Dory?
 9. Hva slags fisk er Dory?
 10. Hvor mange år er Nemo?
 11. Hva heter fisken med lys?
 12. Hva bor klovnefisk i?
 13. Hvor mye koster en klovnefisk?
 14. Hva er en Nemo?
 15. Hva heter huden til fisken?

Hva bor Nemo i?

I de varme tropiske farvannene ved Great Barrier Reef utenfor Australias kyst bor klovnefisken Marlin tilbaketrukket sammen med sønnen, Nemo.

Hvor gammel er skilpadden i Nemo?

Nemo klarer å stoppe hjulet, men ikke lenge nok, og han blir nesten drept. Gill redder ham i tide. Når Marin og Dory kommer til rette, er de i den østlige australske strømmen på skallene av eventyrlystne skilpadder, ledet av Crush en 150 år gammel skilpadde, som raskt fører dem nær Sydney .

Hva heter den blå fisken i Nemo?

Marlin overvinner frykten for det store havet, forlater korallrevet og tar opp jakten på Nemo sammen med den distré blåfisken Dory.

Hva heter den gule fisken i Nemo?

Hun pekte på en av de blå fiskene med gul hale, lett gjenkjennelig som Dory fra filmen "Finding Nemo".

Hvor bor klovnefisken?

Klovnefisker er en gruppe fargerike saltvannsfisker som lever på korallrev i tropiske deler av Indiahavet og det vestlige Stillehavet.

Hva er Nemo?

Kaptein Nemo på Nautilus i Jules Vernes roman En verdensomseiling under havet fra 1870 er vel den mest berømte av alle ubåtkapteiner. Han var en mystisk person, noe som også kom til uttrykk i navnet hans. Det er latin og betyr 'ingen'.

Hvordan fisk er Nemo?

Historien. Filmen har en enkel historie, hvor den lille klovnefisken «Nemo» har verdens mest overbeskyttende alenepappa, «Marlin». «Nemo» blir fanget av en tannlege og hobbydykker i Sydney og «Marlin» må trosse alle sine nevroser for å redde sønnen sin.

Hvem har den norske stemmen til Dory?

Alt dubbes dyktig til norsk, heldigvis fremdeles med Trond Viggo Torgersen som Marlin og Siw Anita Andersen som Dory, mens blant andre Dennis Storhøi, Sigurd Sollien og Paul Ottar Haga leverer andre stemmer.

Hva slags fisk er Dory?

Den blågule fisken Dory (faktisk er hun en palettkirurgifisk) sliter fremdeles med korttidsminneproblemer, men nå husker hun plutselig bruddstykker fra fortiden som gjør at hun svømmer avgårde for å finne foreldrene sine.

Hvor mange år er Nemo?

Rent teknisk er det svært lite som skulle tilsi at Oppdrag Nemo allerede er 9 år gammel. Livet på korallrevet skildres i gnistrende farger og et mylder av forskjellige skapninger.

Hva heter fisken med lys?

Lyset produseres av lysbakterier som lever i slimlaget på hudoverflaten. Det er den skumle fisken som lokker til seg byttet sitt med en glødende «lykt» festet til hodet. Den kalles «Black Seadevil», og trives best på dypet i Stillehavet.

Hva bor klovnefisk i?

Klovnefisker er en gruppe fargerike saltvannsfisker som lever på korallrev i tropiske deler av Indiahavet og det vestlige Stillehavet. De er også populære akvariefisker, som ikke blir større enn 15 centimeter.

Hvor mye koster en klovnefisk?

kr 320.00. Norsk navn: Vanlig klovnefisk.

Hva er en Nemo?

Kaptein Nemo på Nautilus i Jules Vernes roman En verdensomseiling under havet fra 1870 er vel den mest berømte av alle ubåtkapteiner. Han var en mystisk person, noe som også kom til uttrykk i navnet hans. Det er latin og betyr 'ingen'.

Hva heter huden til fisken?

Fiskeskjell dekker huden hos de fleste bein- og bruskfisker. Skjellene varierer svært mye i størrelse, form, oppbygning og utstrekning, og er derfor viktig ved artsbestemmelse av fisker.