:

Hva er karrieren til Malala?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hva er karrieren til Malala?
 2. Hvem skjøt Malala?
 3. Hvor bor Malala i dag?
 4. Når er Malala født?
 5. Hvem er Malala tegneserie?
 6. Hvorfor vant Malala Nobelprisen?
 7. Hvor bor Malala 2022?
 8. Hvem er den yngste fredsprisvinneren i historien?
 9. Hva gjør Malala i dag 2022?
 10. Hvilket år fikk Malala Nobels fredspris?
 11. Hvilken dag ble Malala skutt?

Hva er karrieren til Malala?

Politisk virke. Malala Yousafzai var skoleelev da hun ble kjent som blogger i 2009, med en dagbok skrevet anonymt for BBCs urdu-utgave. Gjennom dagboken formidlet hun kritisk informasjon om det å leve under Taliban, som hadde overtatt kontrollen i deler av Swat, et område i den nordlige delen av Pakistan.

Hvem skjøt Malala?

Fakta om Malala Yousafzai Hun har i flere år kjempet for jenters rett til å gå på skole. * Hun vokste opp i den Taliban-kontrollerte Swat-dalen i det nordvestlige Pakistan mot grensen til Afghanistan. Her ble jenteskoler brent ned. * Hun ble skutt i hodet av Taliban da hun satt i skolebussen på vei hjem i oktober 2012.

Hvor bor Malala i dag?

Pakistanske Malala Yousafzai ble forsøkt drept av Taliban i hjembyen i Swatdalen i Pakistan i 2012, men overlevde, og har fortsatt å kjempe for barns rett til utdanning. I 2014 fikk hun Nobels fredspris. Hun bor nå i Birmingham i Storbritannia.

Når er Malala født?

12. juli 1997 (alder 25 år), Mingora, PakistanMalala Yousafzai / Født

Hvem er Malala tegneserie?

Malala Yousafzai mottok Nobels fredspris i 2014, som den yngste i historien noensinne, for sin innsats for jenters rett til utdanning. Tegneserien kommer samtidig med premieren på dokumentarfilmen «He named me Malala», som har premiere 11. desember, dagen etter årets fredsprisutdeling.

Hvorfor vant Malala Nobelprisen?

Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi ble tildelt Nobels fredspris i 2014 for sin kamp mot undertrykkelse av barn og ungdom, og for alle barns rett til utdannelse.

Hvor bor Malala 2022?

Oppsummert. Pakistanske Malala Yousafzai ble forsøkt drept av Taliban i hjembyen i Swatdalen i Pakistan i 2012, men overlevde, og har fortsatt å kjempe for barns rett til utdanning. I 2014 fikk hun Nobels fredspris. Hun bor nå i Birmingham i Storbritannia.

Hvem er den yngste fredsprisvinneren i historien?

11. desember 2014 var tidenes yngste fredsprisvinner, Malala Yousafzai, på Nobels Fredssenter for å åpne utstillingen om seg selv. Der fikk hun se igjen uniformen hun hadde på seg da hun ble skutt av Taliban.

Hva gjør Malala i dag 2022?

Oppsummert. Pakistanske Malala Yousafzai ble forsøkt drept av Taliban i hjembyen i Swatdalen i Pakistan i 2012, men overlevde, og har fortsatt å kjempe for barns rett til utdanning.

Hvilket år fikk Malala Nobels fredspris?

Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi ble tildelt Nobels fredspris i 2014 for sin kamp mot undertrykkelse av barn og ungdom, og for alle barns rett til utdannelse.

Hvilken dag ble Malala skutt?

Malala Yousafzai ble fløyet ut av Pakistan og behandlet på et sykehus i Birmingham etter at Taliban-medlemmer skjøt henne i hodet. Med våpen tok voksne menn seg inn i skolebussen i byen Mingora i Swat-dalen 9. oktober 2012 og spurte etter Malala. Så falt skuddene.