:

Når oppsto kunst?

Indholdsfortegnelse:

 1. Når oppsto kunst?
 2. Hva er definisjonen på kunst?
 3. Hvilke Kunstepoke er vi i nå?
 4. Hva kjennetegner kunsten på 1800 tallet?
 5. Hva betyr kunstuttrykk?
 6. Hva kalles dagens tidsepoke?
 7. hvordan maler du maleriet?
 8. hva kan det føre til at malerier falmes?
 9. hvordan sikrer du maleriene dine?

Når oppsto kunst?

Kunst er et menneskeskapt fenomen, et kulturprodukt som oppsto i en bestemt periode på 1700tallet i Vest-Europa. Det var bestemte historiske betingelser som sektoriseringen av samfunnet, opprettelsen av kunstakademier, kunstsamlinger og utstillingsinstitusjoner som førte til at kunstbegrepet ble kodet.

Hva er definisjonen på kunst?

Kunst er en fellebetegnelse på menneskeskapte fenomener som blir laget for å dekorere og for å dele en opplevelse, fortelling eller følelse. Ordet kommer fra tysk «kunnen» - å kunne, dyktighet.

Hvilke Kunstepoke er vi i nå?

Kvartær, perioden som strekker seg fra 2,58 millioner år siden og frem til i dag, er delt inn i to epoker – pleistocen og holocen. Holocen er altså den geologiske epoken vi, foreløpig, befinner oss i.

Hva kjennetegner kunsten på 1800 tallet?

1800-tallet er preget' av retningene post impresjonisme, symbolisme og historisme. I 1886 var impresjonistene akseptert både av kritikerne og store deler av kunstpublikummet som seriøse kunstnere.

Hva betyr kunstuttrykk?

Kunstuttrykk betyr kunstnerisk uttrykksform.

Hva kalles dagens tidsepoke?

Antropocen er et foreslått navn på den geologiske epoken vi nå er inne i og som dermed etterfølger epoken holocen. Antropocen kan oversettes med «menneskets tidsalder». Navnet er dannet av forstavelsen «antropo-» som betyr menneske, og «-cen» som betyr ny og brukes som suffiks for epoke i geologisk tidsregning.

hvordan maler du maleriet?

 • For at det skal bli helt bra, bør du bruke lamper (helst blitser) skrått inn fra hver side av maleriet (45 grader), og du bør bruke polariseringsfilter både på lamper og kamera. Da får du ikke reflekser eller gjenskinn, og fargene får en helt unik, mettet kvalitet.

hva kan det føre til at malerier falmes?

 • Lys generelt, og dagslys spesielt, kan føre til at farger falmes og at bildenes materialer eldes raskere. Heng maleriene dine der de ikke utsettes for direkte sollys, og bruk gjerne gardiner og annen solskjerming for å minske mengden skadelig lys i rommet. Lampelys kan også virke nedbrytende på malerier.

hvordan sikrer du maleriene dine?

 • Malerienes komplekse struktur, med lag på lag av skjør maling på underlag av lerret eller tre, gjør at de er sårbare for ytre påvirkninger. Men det finnes enkle grep du kan utføre for å sikre at maleriene dine har det best mulig hjemme.