:

Hvad er fattigfirserne?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er fattigfirserne?
  2. Hvad skete der i 1980?
  3. Hvornår var der kartoffelkur?
  4. Hvad skal jeg tage på til 80 fest?
  5. Hvad er kartoffelkuren?
  6. Hvem var statsminister i Firkløverregeringen i 1980 erne?

Hvad er fattigfirserne?

Politiske strømninger og begivenheder Samtidig oplevede Danmark et markant fald i produktiviteten, som skabte den økonomiske krise, der har givet 1980'erne titlen ”fattigfirserne”. I 1982 førte blandt andet den økonomiske krise til et regeringsskifte.

Hvad skete der i 1980?

Zappa, Super Mario og tunfiskemousse. Tag med på den store tidsrejse tilbage til 80'erne. Det var årtiet, hvor Lørdagskyllingen blev født, Kim Schumacher speedsnakkede på P3, og 'MTV' så dagens lys med nonstop musikvideoer. Men det var også årtiet, hvor tv-vært og sangerinde Annette Heick blev 12 år.

Hvornår var der kartoffelkur?

Kartoffelkuren, økonomisk-politisk pakke, gennemført af regeringen Poul Schlüter i oktober 1986 i "kartoffelferien" (skolernes efterårsferie) med det formål at fremme opsparing og bekæmpe gældsætning.

Hvad skal jeg tage på til 80 fest?

Kostumer til 80'er temafest Den er med til at føre både dine gæster og dig tilbage til årtiet, hvor nylon i neonfarver og jakkesæt i pastelfarver var højeste mode – og hvor håret var permanentet som en puddels pelspragt. Du kan nemt finde tøj til din 80'er fest ved at gå en tur i den lokale genbrugsbutik.

Hvad er kartoffelkuren?

Kartoffelkuren bestod af en række tiltag, der skulle reducere privat forbrug og låntagning og dermed forøge samfundets netto-opsparing. To af de vigtigste elementer var en afgift på 20 % på renter af forbrugslån samt indførelsen af tvungne mixlån ved finansiering af boligkøb.

Hvem var statsminister i Firkløverregeringen i 1980 erne?

Firkløverregeringen er den populære betegnelse for Poul Schlüters to fortløbende regeringer (regeringerne Poul Schlüter I og II; også kaldet VCQM-regeringen) i årene .