:

Når kom filmkamera?

Indholdsfortegnelse:

 1. Når kom filmkamera?
 2. Hva heter den første filmen?
 3. Hva vil folk si kjønnsroller?
 4. Hva vil folk si motiv?
 5. Når kom den første fargefilmen?
 6. Når ble filmen oppfunnet?
 7. Hva er oppgaven til en regissør?
 8. HVA VIL FOLK SI ære?
 9. Hva handler filmen HVA VIL FOLK SI?
 10. Hva er tema i boka HVA VIL FOLK SI?
 11. Hva vil de andre si?
 12. Når ble verdens første film laget?
 13. Når ble kino vanlig i Norge?
 14. Hvilket land produserer flest filmer?
 15. Hva betyr det å regissere?

Når kom filmkamera?

De første bærbare videokameraene kom i midten av 1970-årene. Mot slutten av tiåret tok japanerne over markedet, med flere kameraer basert på plumbikon med 2/3" bildeflate.

Hva heter den første filmen?

Den første filmen desember 1895 hvor filmen Arbeiderne forlater fabrikken ble vist. Det var en enkel uklippet scene hvor vi ser arbeidere forlater en fabrikk. Det var en suksess.

Hva vil folk si kjønnsroller?

Samlet kan man si at kjønnsroller er forventninger til hvordan mennesker skal oppføre seg og se ut på bakgrunn av hvilket kjønn de har. Vi forholder oss til og formes av kjønnsrollene og forventningene til oss. Vi snakker altså ikke bare om et biologisk – men også et sosialt kjønn.

Hva vil folk si motiv?

Dette er historien om et far-datter-forhold som møter store utfordringer. Den handler om om det å være ung og om det å tørre å ta egne valg, om å leve mellom to kulturer og samtidig takle det som forventes av deg uten å miste seg selv.

Når kom den første fargefilmen?

«The World, the Flesh and the Devil» heter den første fargefilmen og den ble spilt inn allerede i 1914. Den er riktignok relativt «primitiv» i fargene, og filmskaperen har brukt to fargefiltere i prosessen.

Når ble filmen oppfunnet?

Filmhistorie. Teknikken rundt filmfremvisning ble utviklet av flere visuelle oppfinnelser i slutten av 1800-tallet, som zoetropen og stillbildekameraet. Det som ofte betraktes som den første offisielle filmframvisningen ble utført i Paris i 1895 av brødrene Lumière.

Hva er oppgaven til en regissør?

En filmregissør forbereder og styrer en filminnspilling. Regissøren leder også etterarbeidet av det som er filmet. Som filmregissør er jobben din å fortelle en historie ved hjelp av film. Regissøren har en idé eller leser en historie, tolker den og forteller den til publikum via film.

HVA VIL FOLK SI ære?

Hva vil folk si er en hardtslående og gripende fortelling om skam, ære og det å slites mellom to ulike kulturer. Filmskaper Iram Haq ble selv sendt fra Norge til Pakistan mot sin vilje som tenåring, vonde erfaringer som har inspirert handlingen i filmen.

Hva handler filmen HVA VIL FOLK SI?

Nisha lever et dobbeltliv som pakistansk datter og norsk ungdom. Da faren finner henne med kjæresten, kolliderer hennes to verdener brutalt.Hva vil folk si / Sammendrag av filmen

Hva er tema i boka HVA VIL FOLK SI?

Boka er basert på den norske Oscar-nominerte filmen med samme navn. Dette er historien om et far-datter-forhold som møter store utfordringer. Den handler om om det å være ung og om det å tørre å ta egne valg, om å leve mellom to kulturer og samtidig takle det som forventes av deg uten å miste seg selv.

Hva vil de andre si?

Her, i et land hun aldri har vært før, må Nisha tilpasse seg foreldrenes kultur. Hva vil folk si er den andre spillefilmen til regissør og manusforfatter Iram Haq....Hva vil folk si.

Kategori:Spillefilm
Sjanger:Drama
Skuespillere:Maria Mozhdah, Adil Hussain, Ekavali Khanna, Rohit Saraf
Regi:Iram Haq
Produsent:Maria Ekerhovd

Når ble verdens første film laget?

Louis Le Prince lagde verdens første film i 1888. Kinematografen ble utviklet av brødrene Lumière i 1895.

Når ble kino vanlig i Norge?

De første filmene blei vist i Norge i Circus Varieté i Oslo allerede 6. april 1896. Film blei raskt en suksess. I 1904 kom den første permanente kinoen i Norge, fram mot 1910 blei det bygd kinoer i mange norske byer.

Hvilket land produserer flest filmer?

Nesten 60 prosent av landene i Afrika rapporterte om en økning i film- og TV-produksjon de siste årene. Nigeria er den langt mest produktive, med sin Nollywood-industri lager landet rundt 2600 filmer i året, etterfulgt av Ghana med 600 og Kenya og Tanzania med 500.

Hva betyr det å regissere?

Regissør kommer fra fransk, og på film- og teaterspråk er det å regissere ensbetydende med å iscenesette dramaturgiske verk. I Danmark benyttes betegnelsen instruktør og på engelsk er betegnelsen director.