:

Hvordan Odin mistede sit øje?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvordan Odin mistede sit øje?
  2. Hvem er Odin?
  3. Hvor blev Odin klog?
  4. Hvor har Odin sønner?
  5. Hvad er Odins slægtsforhold?

Hvordan Odin mistede sit øje?

Engang rejste Odin til Mimers brønd for at drikke af den og få noget af Mimers klogskab. Men Mimer lod ham ikke drikke, før han havde fået hans øje i pant. Så Odin måtte ofre sit ene øje, der nu ligger nede i brønden. Da det var sket, blev Odin alvis – dvs.

Hvem er Odin?

  • Odin (/ˈo·din/; fra oldnordisk: Óðinn, [ˈoːðinː] "raseri") er i nordisk mytologi Friggs ægtemand og en af de mest fremtrædende guder i den traditionelle nordiske religion; han forbindes i særlig grad med krigslykke (og de i krigen faldne),

Hvor blev Odin klog?

  • Engang rejste Odin til Mimers brønd for at drikke af den og få noget af Mimers klogskab. Men Mimer lod ham ikke drikke, før han havde fået hans øje i pant. Så Odin måtte ofre sit ene øje, der nu ligger nede i brønden. Da det var sket, blev Odin alvis – dvs. uhyre meget klog.

Hvor har Odin sønner?

  • Med Fjørgyn /Jord har Odin sønnen Thor, men hans retmæssige hustru er dog Frigg, sammen med hende har han sønnerne Balder, Høder og Hermod. Med jættekvinden Rind har han tillige sønnerne Skjold og Vale. Med jættekvinden Grid har han sønnen Vidar.

Hvad er Odins slægtsforhold?

  • I Edda ens beskrivelse af Odins slægtsforhold nævner Snorre Odins oprindelige navn, nemlig Voden, og tilføjer, at det er ham, " vi kalder Odin ". Voden, dvs Wotan, var germanernes gamle guddom for krigsekstase, raseri, storme, for magi og religiøse ceremonier.