:

Hvem oppdaget Filippinene?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvem oppdaget Filippinene?
 2. Hvordan styres Filippinene?
 3. Hva finnes bare på Filippinene?
 4. Hvilken religion er det på Filippinene?
 5. Hva produseres på Filippinene?
 6. Hvordan få visum til Filippinene?
 7. Hva trengs for å reise til Filippinene?
 8. Er Filippinene et u land?
 9. Hva tjener Filippinene penger på?
 10. Hvad er Filippinerne?
 11. Hvor er Manila hovedstad i Filippinerne?
 12. Hvor store er filippinske øer?
 13. Er Filippinerne et nationalflag?

Hvem oppdaget Filippinene?

Den første vestlige kontakten med Filippinene kom da den portugisiske oppdageren Ferdinand Magellan besøkte øyene i 1521. Spania koloniserte øyene på 1500-tallet, og styrte deretter Filippinene i mer enn 300 år.

Hvordan styres Filippinene?

Filippinene er en republikk med en president som statsoverhode. Presidenten velges ved direkte valg for seks år og har utøvende myndighet sammen med regjeringen. Nasjonalforsamlingen består av Senatet med 24 medlemmer og Representantenes hus med inntil 261 medlemmer. Senatorene velges for seks år.

Hva finnes bare på Filippinene?

Javaapen eller krabbeeterapen lever i mangroveskogene. To sivetter (snikekatter), leopardkatt, sambarhjort og ett villsvin finnes også på mange av øyene. Mindorobøffel (bestand 100–200 dyr) finnes bare i Mindoros jungel.

Hvilken religion er det på Filippinene?

Artikkelstart. Filippinene er det eneste landet i Sørøst-Asia med overveldende flertall av kristne, 88,5 prosent (2015). Kristendommen kom til Filippinene med de spanske erobrerne på 1500-tallet.

Hva produseres på Filippinene?

De viktigste produktene for eksport er kokosnøtter, sukkerrør, bananer, ananas, tobakk og orkidéer. Av kokosnøttene produseres kopra og kokosfett. Dyrkingen av sukkerrør foregår på store plantasjer, og 60 prosent av produksjonen foregår på øya Negros.

Hvordan få visum til Filippinene?

Pass og visum Filippinene Norske statsborgere trenger ikke visum for opphold i Filippinene på mindre enn 30 dager, men en kopi av passet skal sendes til Albatros Travel. Videre anbefaler vi at du tar med deg en ekstra kopi av passet på selve reisen. Ved opphold på over 30 dager kreves det visum.

Hva trengs for å reise til Filippinene?

Tilreisende må ha et pass som er gyldig i minst seks måneder ved ankomst. Tilreisende må kunne fremvise returbillett eller billett videre til en annen destinasjon utenfor Filippinene innen 30 dager etter ankomst.

Er Filippinene et u land?

Filippinene er et utviklingsland med en fri markedsøkonomi, men den økonomiske utviklingen har vært høyst ujevn. Mens Filippinene i 1950- og 1960-årene ble sett på som det mest utviklede landet i Øst- og Sørøst-Asia etter Japan, ble landet i første del av 1990-årene regnet som en industriell etternøler.

Hva tjener Filippinene penger på?

Filippinsk arbeidskraft i utlandet Hjemsending av valuta til familien hjemme ble raskt landets viktigste inntektskilde for utenlandsk valuta. Ifølge det filippinske statistiske sentralbyrå arbeidet det 2,2 millioner filippinere i utlandet i 2019. Mange av dem jobber i Midtøsten, i Kina, Singapore eller som sjømenn.

Hvad er Filippinerne?

 • Filippinerne, officielt Republikken Filippinerne (Filippinsk: Repúbliká ng̃ Pilipinas), er en østat i Asien, samt medlem af ASEAN.Landet var under spansk herredømme 333 år, i perioden 15, derefter under amerikansk herredømme i 48 år, indtil 1946.Det er sammen med Østtimor og Sydkorea et af de tre asiatiske lande, som har kristendom som dominerende religion.

Hvor er Manila hovedstad i Filippinerne?

 • Landets hovedstad og vigtige havneby Manila ligger på Luzon. Manila er endvidere landets næststørste by efter Quezon City . Det lokale klima er varmt, fugtigt og tropisk. Den gennemsnitlige årlige temperatur er på omkring 26,5° Celsius.

Hvor store er filippinske øer?

 • Filippinerne består af en øgruppe på 7.107 øer med et totalt landareal på cirka 300.000 km². Øerne deles normalt ind i tre grupper: Luzon (Region I til V + NCR & CAR), Visayas (VI til VIII), og Mindanao (IX til XIII + ARMM). Landets hovedstad og vigtige havneby Manila ligger på Luzon.

Er Filippinerne et nationalflag?

 • Filippinerne 1 Nationalflag. Flaget blev første gang taget i brug i 1898 efter oprøret mod den spanske kolonimagt. Siden blev det i... 2 Geografi. Filippinerne består af flere end 7100 øer, heraf 860 beboede. Luzon og Mindanao er langt de største og udgør... 3 Geologi. Filippinerne ligger i et geologisk meget aktivt område, hvor forskellige små lithosfæreplader siden... More ...