:

Hvordan tog man billeder i gamle dage?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvordan tog man billeder i gamle dage?
  2. Hvordan skød fotoatelierer op?
  3. Var det nødvendigt at tage det første foto?
  4. Var ildsjæle i stand til at tage foto?
  5. Hvem var de første amatørfotografer?

Hvordan tog man billeder i gamle dage?

De første fotografier I 1816 lykkedes det franskmanden J.N. Niépce at fastholde billeder på papir ved hjælp af sølvklorid. Det ældste kendte fotografi er optaget i 1826 på en tinplade belagt med lysfølsom syrisk asfalt og efterbehandlet med lavendelolie; eksponeringstiden var otte timer.

Hvordan skød fotoatelierer op?

  • Fotografen måtte først præparere de sølvbelagte fotoplader og derefter placere dem forsigtigt i kameraet. Eksponeringstiden var flere minutter, og når billedet var taget, skulle det fremkaldes i farlige kviksølvdampe. Det færdige resultat var imidlertid glimrende, og snart skød fotoatelierer op mange steder i Europa og USA.

Var det nødvendigt at tage det første foto?

  • De første billeder var uhyre dårlige, men driftige opfindere udviklede hurtigt nye og bedre teknikker. I begyndelsen af 1800-tallet arbejdede ildsjæle i Frankrig og England på at blive i stand til at tage det første foto.

Var ildsjæle i stand til at tage foto?

  • I begyndelsen af 1800-tallet arbejdede ildsjæle i Frankrig og England på at blive i stand til at tage det første foto. I århundreder havde man kendt til et “camera obscura”, hvor en linse projicerer et motiv op på en mørk bagvæg, men det kunne ikke fastholde billedet.

Hvem var de første amatørfotografer?

  • I 1907 præsenterede de franske brødre Auguste og Louis Lumière som de første en anvendelig teknik til farvefotografering. Processen kaldte de for “Autochrome”, men den slog kun an blandt de mest vedholdende og velhavende amatørfotografer.