:

Er forårsløg og løg det samme?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er forårsløg og løg det samme?
 2. Hvor kommer Sætteløg fra?
 3. Er porrer og forårsløg det samme?
 4. Er Rødløg stærkere end gule løg?
 5. Er Rødløg det smukkeste løg?
 6. Hvordan giver rødløg sødme til din mad?
 7. Hvordan bruges rødløg i en ret?

Er forårsløg og løg det samme?

Forårsløg. Forårsløg - eller springløg - er almindelige løg, som er forædlet. Forskellen på løg og forårsløg er ikke kun forårsløgets porreagtige udseende men også smagen. Det har en meget mild smag, og man kan både bruge det hvide og det grønne af løget.

Hvor kommer Sætteløg fra?

Stikløg er små løg, som specialiserede landmænd dyrker i en så tæt bestand året før, at de kan høstes i en passende lille størrelse i juli–august. De fleste dyrkes i Holland. Det er disse små løg, vi køber som stikløg til at sætte i haven. Hvert lille løg, vi sætter, vokser videre til et stort løg.

Er porrer og forårsløg det samme?

Forårsløg ligner små porrer med et tyndt hvidt skaft og grøn top. Forårsløg varierer meget i størrelsen, og de kan være fra 30 cm i længden og 3 cm i diameter ned til en længde på 20 cm og en diameter på ½ - 1 cm. Det hvide skafts andel udgør fra 10 – 50% af løget.

Er Rødløg stærkere end gule løg?

 • Nej, rødløg er mildere end almindelige løg – de såkaldte gule løg, men stærkere i smagen end skalotteløg og salatløg. Rødløg er derfor et godt valg i retter, der gerne må smage lidt af løg, men hvor løgsmagen ikke skal være alt for dominerende. Hvad bruger man rødløg til?

Er Rødløg det smukkeste løg?

 • Rødløget er langt det smukkeste løg, men rent sundhedsmæssigt kan det ikke leve op til det almindelige gule løg, også kaldet zittauerløg. Det gule løg har et langt højere indhold end rødløget af antibakterielle olier og den kraftige antioxidant quercetin.

Hvordan giver rødløg sødme til din mad?

 • Ud over farven giver rødløg også både skarphed og sødme til dine retter. Rødløg bringer både skarphed, sødme, sundhed og ikke mindst masser af farve til din mad. Få inspiration til, hvordan du bruger de smukke løg såvel rå som stegte, ovnbagte og syltede.

Hvordan bruges rødløg i en ret?

 • Rødløg kan bruges både rå, stegte, bagte eller syltede, og jo længere tilberedning, jo sødere smag får løget. På grund af den flotte farve er rødløget det oplagte løgvalg, når løget er synligt i en ret, fx oven på en salat, i modsætning til en kødsauce, hvor det kan være svært at få øje på løget.