:

Hvordan er kulturen i Spanien?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvordan er kulturen i Spanien?
  2. Hvad er det spanske sprog?
  3. Hvor mange spaniere i Spanien?
  4. Hvor mange spaniere er katolikker?
  5. Hvad var den spanske borgerkrig?

Hvordan er kulturen i Spanien?

De mange berømte bygninger og seværdigheder er også en del af landets rige kulturarv. Mange seværdigheder i Spanien er opført på UNESCOs liste over kulturarv. Spaniens arkitektur er meget varieret og inspireret af både Europa og Mellemøsten. Dette kan ses i Spaniens mange paladser, kirker og klostre.

Hvad er det spanske sprog?

  • Spanien har fire hovedsprog: castiliansk (også kendt som spansk), catalansk, baskisk og galicisk. Spansk er det officielle sprog. Catalansk, galicisk og baskisk er anerkendt som officielle sprog i de regioner hvor flest mennesker taler dem. Catalansk tales især i Catalonien hvor Barcelona er hovedby.

Hvor mange spaniere i Spanien?

  • Cirka 90 % af alle indbyggere i Spanien er spaniere. De sidste 10 % er bl.a. marokkanere og briter. Langt de fleste spaniere er katolikker, mens nogle få procent tilhører protestantiske kirker, især pinsekirker, og nogle få procent er muslimer. Der er op mod en million indvandrere i Spanien som lever uden at have opholds- og arbejdstilladelse.

Hvor mange spaniere er katolikker?

  • Langt de fleste spaniere er katolikker, mens nogle få procent tilhører protestantiske kirker, især pinsekirker, og nogle få procent er muslimer. Der er op mod en million indvandrere i Spanien som lever uden at have opholds- og arbejdstilladelse.

Hvad var den spanske borgerkrig?

  • Den spanske borgerkrig blev udkæmpet fra 19 mellem Spaniens republikanske regering (støttet af socialdemokrater, reformister, kommunister og anarkister) og nationalisterne anført af general Francisco Franco (støttet af konservative, falangister og i et vist omfang den katolske kirke).