:

Hvem er rockens far?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvem er rockens far?
 2. Hvilke sjangre inspirerte rock n roll som Elvis spilte?
 3. Hvilke sjangre er rock n roll et resultat av?
 4. Hva er spesielt med rock?
 5. Hvor lenge varte rocken?
 6. Når kom rocken til Norge?
 7. Hvilken film utløste rock and roll revolusjonen?
 8. Hvilken musikalsk arv ligger bak rock?
 9. Hvem var rockens gudfar?
 10. Hva er kjennetegnet til hardrock?
 11. Hvorfor er Chuck Berry så viktig for utviklingen av rockemusikken?
 12. Når oppstod pop musikk?
 13. Når ble rock populært?
 14. Hva var populært på 50 tallet?

Hvem er rockens far?

"Rockens far" omtales som sanger, gitarist, låtskriver, innovatør og stilskaper. Ut over musikken er det Berrys fargerike fremtoning på scenen som har gjort ham legendarisk. Hans karakteristiske knebøyde gange og fantastiske gitarsoloer har vært en stor inspirasjonskilde for musikere verden over.

Hvilke sjangre inspirerte rock n roll som Elvis spilte?

Rock 'n' roll utviklet seg i USA sent på 1940-tallet og tidlig i 1950-årene og det har en stor innflytelse fra Blues, spredte seg raskt til resten av verden. Opphavet var en blanding av forskjellige musikkformer på denne tiden som rhythm and blues, gospel og country and western.

Hvilke sjangre er rock n roll et resultat av?

Rock'n'roll er en sjanger innen populærmusikken som oppstod på slutten 1940-tallet og tidlig 1950-tall. Den utviklet seg fra musikalsk stiler som gospel, jump blues, jazz, boogie boogie, rhytm'n'blues og countrymusikk.

Hva er spesielt med rock?

Dette var en musikkstil som var påvirket av sjangere som blues, rhythm and blues, gospel og country. Rocken tok videre opp i seg impulser fra elektrisk blues og «folk» i tillegg til elementer fra jazz, klassisk musikk og andre musikalske sjangere og stiler.

Hvor lenge varte rocken?

Rock er ein sjanger innanfor rytmisk musikk som har røter i rock 'n' roll i USA på 1950-talet, og utvikla seg til ei rekkje forskjellige stilartar frå 1960-åra og utover, særleg i Storbritannia og USA.

Når kom rocken til Norge?

Rock 'n' roll kom til Norge i 1956, gjennom visningen av filmen Rock Around the Clock på Sentrum Kino, i dag Sentrum Scene, på Arbeidersamfunnets plass i Oslo.

Hvilken film utløste rock and roll revolusjonen?

I dag er det 56 år siden ungdommen fikk uttrykket «Rock and roll» gjennom «Rock around the clock». Det ble opptøyer i Oslos gater da filmen med «Rock around the clock» ble vist i 1956. Artikkelen er flere år gammel. Bill Haley and his Comets som spilte og gjorde «Rock around the clock» kjent.

Hvilken musikalsk arv ligger bak rock?

Rock har sin opprinnelse i rock 'n' roll , som ble populær i USA på slutten av 1940-tallet og tidlig på 1950-tallet. Dette var resultatet av møtet mellom ulike komponenter i afroamerikansk musikk. (Inkludert rhythm and blues og gospel ) og countrymusikk .

Hvem var rockens gudfar?

"Rockens gudfar" Chuck Berry slo gjennom på 1950-tallet med sanger som Maybellene, Roll Over Beethoven og Johnny B. Goode, klassikere som har satt et solid avtrykk i musikkhistorien. Han var en av de første innvalgte i Rock and Roll Hall of Fame i 1986, og han fortsatte å turnere selv da han kom godt opp i årene.

Hva er kjennetegnet til hardrock?

Hardrock er en løst definert undersjanger av rockemusikk som begynte på midten av 1960-tallet med garasjerock, psykedelisk musikk og bluesrock. Den kjennetegnes med tung bruk av aggressiv vokal, vrengte gitarer, bass og trommer, og tidvis også akkompagnert av tangentinstrumenter.

Hvorfor er Chuck Berry så viktig for utviklingen av rockemusikken?

Chuck Berry var en amerikansk sanger og musiker, og en av rockens største innovatører, stilskapere, gitarister og låtskrivere. Han har inspirert tusener av rockemusikere med sin blanding av blues, country, rockabilly og vittige tekster som appellerte til både hvit og svart ungdom.

Når oppstod pop musikk?

Pop er en samlebetegnelse for en rekke kommersielt orienterte stilarter innen vestlig musikk, som kan hevdes å være tidsaktuell underholdningsmusikk. Begrepet fikk gjennomslag i USA i 1950-årene, og er utviklet primært fra 1950-årenes rock and roll.

Når ble rock populært?

Rock and roll eller Rock 'n' roll, er betegnelsen på en musikalsk stil av amerikansk opprinnelse. Rock and roll ble populær, særlig blant ungdom, over store deler av verden i løpet av få år på midten og slutten av 1950-tallet. Elvis Presley nevnes oftest som den mest kjente representanten for rock and roll.

Hva var populært på 50 tallet?

for femtitallet var skøytesportens storhetstid. uskyld og optimisme, kommunistjakt og frykt for atomvåpen.