:

Hvad lavede de unge i 60 erne?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad lavede de unge i 60 erne?
  2. Hvad laver voksne i deres fritid?
  3. Hvordan opstod ungdomskultur?
  4. Hvorfor opstår ungdomskulturen?
  5. Hvordan startede studenteroprøret?
  6. Hvad laver drenge i deres fritid?

Hvad lavede de unge i 60 erne?

Arbejderungdommen dansede til Elvis Presley på jukeboksen og gik til asfaltbal, hvor det kom til sammenstød med politiet. Beatmusik, korte kjoler og langt hår fra Swinging London slog igennem i 1960'erne. The Beatles blev efterlignet overalt, også i Danmark, hvor pigtrådsmusikken lød, og det lange hår bølgede.

Hvad laver voksne i deres fritid?

Det fordriver seniorerne fritiden med Men mest populært at fordrive fritiden med, når dåbsattesten siger 55 år eller mere er: Film, musik og motion. Ældre sætter også pris på at følge sportsbegivenheder på TV og i radio, læse bøger – både skønlitterære bøger og faglitteratur.

Hvordan opstod ungdomskultur?

Verdenskrig begyndte en ny ungdomskultur at tage form. Efter mange år med fattigdom i Danmark, kom der en bedre økonomi for en større del af befolkningen. Det betød bl. a., at de unge kunne vente lidt med at blive voksne og forsørge en familie.

Hvorfor opstår ungdomskulturen?

Mere rigdom i Danmark gav de unge mulighed for at være unge i længere tid. Det blev starten på det, vi kender som en ungdomskultur. Efter 2. Verdenskrig begyndte en ny ungdomskultur at tage form.

Hvordan startede studenteroprøret?

Studenteroprøret på Københavns Universitet var en opstand, der fandt sted 19. april 1968, hvor en gruppe studerende besatte Psykologisk Laboratorium ved Københavns Universitet i protest mod manglende medbestemmelse på undervisningen, som de opfattede som forældet og præget af professorvælde.

Hvad laver drenge i deres fritid?

De er fysisk aktive, laver lektier, går til faste fritidsaktiviteter, er sammen med venner og familie, har fritidsjob eller frivilligt arbejde, spiller computer, er på sociale medier og finder tid til at slappe af.