:

Hvem opfandt rommen?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvem opfandt rommen?
  2. Hvor stammer navnet rom fra?
  3. Hvordan fremstilles rom?
  4. Hvorfor drak pirater rom?
  5. Hvilke lande laver rom?
  6. Hvad er rom lavet på?
  7. Er rom en dyr by?

Hvem opfandt rommen?

Rommens egentlige historie starter i 1493, da Columbus på sine skibe bl. a. medbragte sukkerrørsbønder fra De Kanariske Øer til øen Hispaniola. Her plantede de sukkerrør og startede en sukkerproduktion, hurtigt spredte det sig til mange af de andre øer, som Cuba (1511), Jamaica (1509) og Puerto Rico (1508).

Hvor stammer navnet rom fra?

Rom, rum, rhum, ron – kært barn mange navne, men vidste du … … at rom i første omgang ikke blev kaldt ”rom”, og først fik sit nuværende navn langt senere i historien? Fra Richard Ligon, en engelsk lykkeridder, som opholdt sig på Barbados fra 16, ved vi i dag en del om den tidlige romproduktion på øen.

Hvordan fremstilles rom?

Grundprincippet i destillering er ganske enkelt. Alkohol koger ved 78,3°C og vand ved 100°C. Man udskiller derved alkoholen fra vandet og leder dampen væk, hvor den fortættes til væskeform igen. Der findes to måder at destillere rom på.

Hvorfor drak pirater rom?

For det var et hårdt liv, og man drak da ganske vist også rom; faktisk drak man en god del, fordi der var en mere løs struktur, men der var stadig demokrati på et piratskib, og kvinderne kunne endda fungere på lige fod med mændene. Det var mere, end hvad man kunne sige om den officielle flåde.

Hvilke lande laver rom?

Rom

Rom Roma
Roms byvåben Roms byflag
Overblik
LandItalien
MottoSenatus Populusque Romanus (SPQR)

Hvad er rom lavet på?

Rom er, modsat Brandy, Cognac & Armagnac, ikke lavet på vindruer men istedet lavet på sukkerrør. Af sukkerrørenes saft får man den melasse, som langt de fleste rom baseres på.

Er rom en dyr by?

Er Rom en dyr by? Priserne på basisprodukter i Rom er lavere end i Danmark. Du skal betale 1.17 gange mindre for shopping i Rom end i Danmark. Den gennemsnitlige indkvartering omkostninger i Rom spænder fra: 165 DKK (22 EUR) i Hostel til 697 DKK (94 EUR) i 3-stjernet hotel.