:

Hvordan blev Romerriget styret?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvordan blev Romerriget styret?
  2. Hvor stor er Rom?
  3. Hvad er tilbageværende i Rom?
  4. Hvornår vandt Rom forbundsstat?
  5. Var Rom den dominerende magt i Middelhavet?

Hvordan blev Romerriget styret?

Romerrigets Regeringsformer. Det ældste Rom blev styret af en konge, som på én gang var den øverste præst, dommer og general. Dette monarki sluttede da han omkring år -500 blev fordrevet. Derefter levede romerne under en republikansk forfatning.

Hvor stor er Rom?

  • Rom (italiensk: Roma) er hovedstad i Italien og landets største og mest befolkningsrige by med 2.872.800 (2018) indbyggere.. Vatikanstaten er en enklave i Rom, som er Den Hellige Stols suveræne territorium.Denne stat er den mindste i verden. Rom er i dag moderne og kosmopolitisk.Byen er den tredjemest besøgte turistdestination i EU og en by med stor kulturel og politisk betydning.

Hvad er tilbageværende i Rom?

  • De vigtigste blandt de tilbageværende omfatter følgende: 1 Villa Borghese med et stort haveanlæg i det naturalistiske 19. århundredes engelsk stil, indeholdende et antal... 2 Villa Ada, det største offentlige parkanlæg i Rom; 3 Villa Doria Pamphili, det næststørste anlæg med et areal på 1,8 km²; 4 Villa Torlonia, et storartet eksempel på et jugendstilpalæ, som var Benito... More ...

Hvornår vandt Rom forbundsstat?

  • Rom vandt i 338 f.v.t. en vigtig militær sejr, og derefter blev Rom leder af en forbundsstat af byer i store dele af Mellemitalien.

Var Rom den dominerende magt i Middelhavet?

  • Erobringerne havde skaffet Rom store indtægter og blod på tanden, så felttogene fortsatte. Næste mål var Middelhavets dominerende magt Karthago. De havde deres hovedby i Nordafrika på samme sted som det nuværende Tunis. I de tre puniske krige mod Karthago i årene 2 f.v.t. voksede Rom til at blive den dominerende stormagt i Middelhavet.