:

Hvilken religion er der i Rusland?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilken religion er der i Rusland?
  2. Hvordan blev den russiske ortodokse kirke dannet?
  3. Hvad er ortodoks?
  4. Hvad er religion i Rusland?
  5. Hvad er religioner i den russiske stat?

Hvilken religion er der i Rusland?

Antallet af tilhængere af de forskellige trossamfund skønnes på baggrund af opinionsundersøgelser i 2012 at være russiske ortodokse: 41-74% (2013: 64%), muslimer: 6,5-7%, katolikker: 1%, protestanter: 1%, jøder: 1%, buddhister: mindre end 1%. Se også den russiske ortodokse kirke. Læs mere om Rusland.

Hvordan blev den russiske ortodokse kirke dannet?

  • Den russiske ortodokse kirke dannedes i 988, da Kyjivriget på storfyrst Vladimir 1. den Helliges befaling gik over til den byzantinske udformning af kristendommen (se den ortodokse kirke ).

Hvad er ortodoks?

  • Ortodoks betyder ”den rette tro”, og den ortodokse kirke dækker over den type kristendom, der primært findes i Rusland, Grækenland og store dele af middelhavsområdet.

Hvad er religion i Rusland?

  • 10 ting om religion i Rusland 1 Den ortodokse kirke i Rusland. Omkring 75% af Ruslands 142 millioner store befolkning betegner sig som ortodokse, men... 2 Patriarken. Ruslands ortodokse kirkes overhoved er patriarken af Moskva og hele Rusland. Posten som patriark i... 3 Sochi. Atmosfæren i Sochi, hvor vinter-OL 2014 blev afholdt, var spændt, efter den russiske by... More ...

Hvad er religioner i den russiske stat?

  • I Den Russiske Føderations Lov om samvittighedsfrihed og religiøse sammenslutninger af anføres kristendommen sammen med islam, buddhisme og jødedom som religioner, der må respekteres af staten, og specielt den ortodokse kirke fremhæves som den, der "har ydet et særligt bidrag til skabelsen af den russiske stat".