:

Hvornår blev Romerriget en republik?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvornår blev Romerriget en republik?
  2. Hvornår blev Rom grundlagt?
  3. Havde Roms fald betydning for hele Europa?
  4. Hvad er tilbageværende i Rom?
  5. Hvor mange bor i Rom?

Hvornår blev Romerriget en republik?

Efter 244 år og syv konger havde romerne fået nok af undertrykkelse og tvang. Og i 509 f.Kr. erstattede romerne kongen med to konsuler for at undgå et eneherskerdømme - den romerske republik blev født. Republikkens magt udmøntede sig i en tredeling; folkeforsamlingerne, senatet og embedsmændene.

Hvornår blev Rom grundlagt?

  • Rom - historie, Ifølge traditionen blev Rom grundlagt af Romulus og Remus den 21. april 753 f.Kr., men bedømt ud fra arkæologiske undersøgelser går byens historie tilbage til 900-t. f.Kr. Rom lå strategisk velplaceret ca. 20 km oppe ad Tiberen ved et vadested.

Havde Roms fald betydning for hele Europa?

  • Roms fald havde betydning for hele Europa 1 Briterne må forsvare sig selv efter Roms fald. Beskeden fra den romerske kejser til de britiske undersåtter var klar:... 2 Plyndring indleder Roms fald. I begyndelsen af 400-tallet kæmpede Romerriget for sin overlevelse. I årtier havde de... 3 Borgerne flygtede ud af byerne. Britannien var imperiets fjerneste udpost. Her langt mod... More ...

Hvad er tilbageværende i Rom?

  • De vigtigste blandt de tilbageværende omfatter følgende: 1 Villa Borghese med et stort haveanlæg i det naturalistiske 19. århundredes engelsk stil, indeholdende et antal... 2 Villa Ada, det største offentlige parkanlæg i Rom; 3 Villa Doria Pamphili, det næststørste anlæg med et areal på 1,8 km²; 4 Villa Torlonia, et storartet eksempel på et jugendstilpalæ, som var Benito... More ...

Hvor mange bor i Rom?

  • Efter 2. verdenskrig fortsatte Rom med at ekspandere med skabelsen af nye kvarterer og forstæder i 50'erne og 60'erne. I dag bor der 2,7 millioner i byen, mens der i Roms større byområde bor omkring 4 millioner på et område, der strækker sig over 5.352 km².