:

Hvorfor tilber man Krishna?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvorfor tilber man Krishna?
  2. Hvordan ble Krishna til?
  3. Hvem er Krishna gift med?
  4. Hvem er foreldrene til Krishna?
  5. Hvordan fremstilles gudene i hinduismen?
  6. Hvem er Krishna og Rama?
  7. Hvor mange hoder har Brahma?
  8. Hvem er Gudinnen i hinduismen?
  9. Hva betyr ordet murti?
  10. Hva betyr Symbole til hinduismen?

Hvorfor tilber man Krishna?

Krishna er en av hinduismens mest sentrale guder. For mange hinduer som tilber Krishna, er han den høyeste guddom, en gud som overstiger til og med det upersonlige absolutte, nirguna brahman. Han blir også i hinduismen sett på som en av guden Vishnus viktigste «nedstigninger» (avatara) på jorden.

Hvordan ble Krishna til?

Det fortelles at Krishna ble født som sønn av den onde fyrste Kamsa's søster Devaki. En spådom fortalte at Kamsa skulle bli drept av hennes sønn, og fyrsten drepte derfor sønnene etter som de ble født, men Krishnas mor sendte i hemmelighet gutten til en landsby der han vokste opp blant gjeterne.

Hvem er Krishna gift med?

Krishna

Kjennetegn
MorDevaki
Første ektefelleRadha
Andre ektefelleRukminî
Tredje ektefelleSatyabhâmâ
6. apr. 2564 BE

Hvem er foreldrene til Krishna?

Krishnas egentlige foreldre er mamma Devaki og pappa Vasudeva, begge av kongelig slekt i byen Mathura, vest i dagens Uttar Pradesh.

Hvordan fremstilles gudene i hinduismen?

Puja - tilbedelse av guder De fleste hinduer har et lite hustempel hjemme. Der plasserer de bilder eller statuer av guder som er viktige for familien og dem selv. Med en liten klokke vekker de gudenes oppmerksomhet om morgenen og tilber dem. De tenner røkelse og resiterer vedaskrifter.

Hvem er Krishna og Rama?

Rama, den nest viktigste av Vishnus inkarnasjoner, avatara, etter Krishna. Tilbedelse av Rama er utbredt i Nord-India, og ordet Ram betyr «Gud» på flere ny-indiske språk.

Hvor mange hoder har Brahma?

Brahma er visdommens gud. Brahma har fire ansikter, men du kan bare se tre av dem på en gang. De fire ansiktene viser de fire himmelretningene. Brahma blir også vist med fire armer.

Hvem er Gudinnen i hinduismen?

Viktigst i hinduismen er gudinnen Durga. som også kalles Mahadevi, den store gudinnen. I følge tekstene Devimahatmya, Hyllest til gudinnen, kan Durga bare gifte seg med en som er hennes like, men ingen er hennes like fordi hun er den høyeste guddom. Hun er derfor alene.

Hva betyr ordet murti?

Den murti (i sanskrit मूर्ति ( Murti ), "form") er i hinduismen representasjon av en gud, slik at hans kultisk visjonen, darshan . Guddommene er gjenkjennelige ved deres attributter ( ayudha ), deres stillinger, deres frisyrer, fjellet og mudraene , etc.

Hva betyr Symbole til hinduismen?

Om (eller Aum; devanagari ॐ, tamil ஓம்) er den helligste stavelsen i hinduismen, og symboliserer den uendelige Brahman og hele universet.