:

Hvilke former for slaveri findes i dag og hvorfor?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilke former for slaveri findes i dag og hvorfor?
  2. Hvad blev der handlet med i Trekantshandlen?
  3. Hvor lang var slavedækket?
  4. Hvor mange slaver var frigivet?
  5. Hvor er antallet af slaver i syd?
  6. Var slaver i Sydstaterne slaver?

Hvilke former for slaveri findes i dag og hvorfor?

Tvangsarbejde, tvangsægteskab og tvungen prostitution. Ifølge FN-organisationen ILO lever op mod 40 millioner mennesker verden over i moderne slaveri. Herhjemme skulle 9.000 mennesker ifølge Global Slavery Index være i fare for at lande i samme situation.

Hvad blev der handlet med i Trekantshandlen?

Trekantshandel er især berømt for ekspansionen i 1600- og 1700-tallet, hvor der blev deporteret store mængder slaver fra Afrika til Caribien, hvor de skulle arbejde i sukkerplantagerne, men også for leverancen af slaver til bomuldsplantagerne i Nordamerika.

Hvor lang var slavedækket?

  • Slavedækket var delt op i et ca. 11 m langt og knap 7 m bredt rum til de 227 mandlige slaver (th.) og et rum, der var ca. 13 så stort, til de 120 kvindelige; begge rum var under 2 m høje. Handels- & Søfartsmuseet på Kronborg.

Hvor mange slaver var frigivet?

  • Krig var den vigtigste forsyningskilde til slaveriet, men også avl og handel spillede en vigtig rolle og opvejede det antal slaver, som blev frigivet. Slaver anvendtes overalt; nogle var hustjenere, prostituerede, håndværkere eller administratorer, andre var skuespillere, læger eller lærere.

Hvor er antallet af slaver i syd?

  • Slaveri var centralt for den arbejdskraftintensive produktion af sukker, ris, tobak og bomuld, og antallet af slaver var derfor proportionelt og antalsmæssigt langt højere i Syd end i Nord.

Var slaver i Sydstaterne slaver?

  • Børn af slaver blev som udgangspunkt også betragtet som slaver i lovens øjne. Ifølge Encyclopædia Britannica var omkring 40 procent af befolkningen i sydstaterne slaver – i South Carolina var det over 60 procent – i midten af 1800-tallet (se kilder). Hvad var slaveriets funktion i USA?