:

Hvad hørte under Sovjetunionen?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad hørte under Sovjetunionen?
 2. Hvornår blev Sovjetunionen kommunistisk?
 3. Hvorfor hedder det Sovjetunionen?
 4. Hvornår startede kommunisme?
 5. Hvad er Sovjetunionens historie?
 6. Hvordan ændrede kursen i Sovjetunionen?
 7. Hvilken satellit opsendte Sovjetunionen?
 8. Hvem blev Sovjetunionens præsident?

Hvad hørte under Sovjetunionen?

Sovjetunionen. Sovjetunionen blev dannet i 1922 - 5 år efter den russiske revolution - da den Russiske Føderation, Ukraine, Hviderusland og den Transkaukasiske Føderation bestående af Azerbaidjan, Armenien og Georgien oprettede Unionen af Socialistiske Sovjet Republikker (USSR).

Hvornår blev Sovjetunionen kommunistisk?

Den 7. november 1917 tog bolsjevikkerne magten i den daværende hovedstad Petrograd ved oktoberrevolutionen. I 1918 skiftede partiet navn til Det russiske kommunistparti (bolsjevikkerne), RKP (b). Den moderne kommunismen var født som egen politisk retning.

Hvorfor hedder det Sovjetunionen?

I 1990-91 gik det før så mægtige Sovjetunionen i opløsning....Sovjetunionen.

Unionen af Socialistiske Sovjetrepublikker Союз Советских Социалистических Республик Sojuz Sovetskikh Sotsialistitjeskikh Respublik
(første)Josef Stalin
(sidste)Mikhail Gorbatjov
Premierminister
(første)Vladimir Lenin

Hvornår startede kommunisme?

Det første eksempel på en kommunistisk magtovertagelse fandt sted i Rusland 1917 – hvis vi ser bort fra det mislykkede forsøg i 1871 i Paris . De kommunistiske idéer fra magtovertagelsen i Rusland 1917 blev spredt og kopieret ud over hele jordkloden. Realpolitisk fik Lenins og Stalins bolsjevikiske parti succes.

Hvad er Sovjetunionens historie?

 • Sovjetunionens historie har været dramatisk og blodig og har budt på både revolution, borgerkrig og verdenskrig. Sovjetunionen opstod på ruinerne af det gamle russiske zarrige, som ved oktoberrevolutionen i 1917 blev væltet af de socialistiske bolsjevikker og erstattet af et regime under ledelse af Vladimir Lenin.

Hvordan ændrede kursen i Sovjetunionen?

 • De næste ledere, Jurij Andropov () og Konstantin Tjernenko () formåede ikke at ændre på situationen, og først med Mikhail Gorbatjovs magtovertagelse i 1985 ændredes kursen. Vidste du, at... Nikita Khrustjov og Mikhail Gorbatjov var de eneste sovjetiske ledere, som ikke døde, mens de besad posten som ledere af Sovjetunionen.

Hvilken satellit opsendte Sovjetunionen?

 • I 1957 opsendte Sovjetunionen den første satellit, og i 1961 sendte de det første menneske i kredsløb om jorden.

Hvem blev Sovjetunionens præsident?

 • Han var i 1990 blevet valgt til det russiske parlament, og i 1991 blev han præsident for den russiske republik i Sovjetunionen. Efter Sovjetunionens fald overtog han som Ruslands præsident Sovjetunionens hidtidige internationale forpligtelser. Dermed var et selvstændigt Rusland etableret.