:

Hvordan udviklede krigen sig i den første periode og hvilke årsager var der til dette?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvordan udviklede krigen sig i den første periode og hvilke årsager var der til dette?
  2. Hvor mange danske soldater døde i 2. verdenskrig?
  3. Hvor mange mennesker blev dræbt under 2. verdenskrig?
  4. Hvad ændrede 2. verdenskrig?
  5. Hvordan sluttede aksemagterne i den anden verdenskrig?

Hvordan udviklede krigen sig i den første periode og hvilke årsager var der til dette?

Storbritannien og Frankrig forlangte i et ultimatum Tysklands øjeblikkelige tilbagetrækning, og da det ikke skete, erklærede de to lande krig. Det var dog for sent at redde Polen, som blev tromlet ned af de overlegne tyske styrker. september 1939 invaderer Tyskland Polen, og det bliver startskuddet til 2. verdenskrig.

Hvor mange danske soldater døde i 2. verdenskrig?

  • Verdenskrig. Tabstal 2. Verdenskrig. I tysk tjeneste døde omkring 2000 danske soldater. Ca. 1850 danske søfolk døde samt lidt over 100 danske soldater i Allieret tjeneste.

Hvor mange mennesker blev dræbt under 2. verdenskrig?

  • Den mest omtalte af disse dødslejre er Auschwitz, hvor det anslås, at 1-1,5 millioner mennesker blev dræbt. Folkedrabet " Holocaust " er en væsentlig del af historien om 2. verdenskrig.

Hvad ændrede 2. verdenskrig?

  • 2. verdenskrig ændrede verdens politiske logik og sociale struktur. De Forenede Nationer (FN) blev etableret for at støtte internationalt samarbejde og at forhindre fremtidige konflikter. De sejrende stormagter – Kina, Frankrig, Sovjetunionen, Storbritannien og USA – blev permanente medlemmer af dets sikkerhedsråd.

Hvordan sluttede aksemagterne i den anden verdenskrig?

  • Verdenskrig tilsluttede autoritære styrer i lande som Ungarn, Rumænien, Slovakiet, Bulgarien og Kroatien sig også aksemagterne. Den oprindelige akse blev slået i stykker, da Italien overgav sig til de allierede i 1943, mens Tyskland og Japan fortsatte deres alliance frem til Tysklands kapitulation i 1945.