:

Hvor snakkes det nederlandsk?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor snakkes det nederlandsk?
 2. Hvem styrer Nederland?
 3. Hvilket språk snakker de i Nederland?
 4. Hvilken del av Europa ligger Nederland i?
 5. Hva er typisk nederlandsk mat?
 6. Hvordan uttales V på nederlandsk?
 7. Hvordan ble de forente Nederlandene styrt?
 8. Hvilken koloni skaffet Nederland seg?
 9. Er nederlandsk likt norsk?
 10. Er tysk og nederlandsk likt?
 11. Er Nederland et rikt land?
 12. Hva feirer Nederland?
 13. Hva er nasjonalretten i Nederland?
 14. Hva er den norske nasjonalretten?
 15. Hvordan uttale v?

Hvor snakkes det nederlandsk?

Nederlandsk er offisielt språk i Nederland (inkludert Nederlandsk Karibia), Belgia og Surinam. Nederlandsk er ikke offisielt språk i Indonesia, men mange kjenner språket som følge av at Indonesia var del av den nederlandske kolonien Nederlandsk Østindia.

Hvem styrer Nederland?

Nederland har vært et monarki siden 1815, og har i hele denne tiden hatt en monark fra Huset Oranien-Nassau. Siden 2013 har kong Willem-Alexander vært monark og dermed landets statsoverhode.

Hvilket språk snakker de i Nederland?

NederlandskNederland / Offisielt språkNederlandsk er språket som snakkes i nåværende Nederland, Belgia og i områder som historisk har vært påvirket av Nederland. Språket blir også feilaktig kalt hollandsk, flamsk eller nedertysk. Det tales av om lag 24 millioner mennesker og ligger på om lag førtiendeplass på en liste over språk med flest språkbrukere. Wikipedia

Hvilken del av Europa ligger Nederland i?

Nederland er et monarki i det nordvestlige Europa som i øst grenser til Tyskland og i sør til Belgia.

Hva er typisk nederlandsk mat?

Nasjonalretter i Nederland En av de klassiske rettene fra det nederlandske kjøkken heter stamppot. Dette er en rett som tar base i en potetmos med grønnsaker og serveres med f. eks kjøtt, pølser eller en type stuing. Blant klassikerne finner man også retten balkenbrij.

Hvordan uttales V på nederlandsk?

Det er den stemte lyden som svarer til ustemt f. På tysk og nederlandsk uttales v som f.

Hvordan ble de forente Nederlandene styrt?

Republikken bestod av syv provinser, hver med egen regjering og høy grad av selvstendighet, og et antall «generalitetsland», som ble styrt direkte av generalstatene som hadde sitt sete i Haag og bestod av representanter fra hvert område.

Hvilken koloni skaffet Nederland seg?

Kappkolonien i det senere Sør-Afrika ble etablert av Det nederlandske ostindiske kompani i 1652 da Cape Town ble grunnlagt. Den ble grunnlagt som en mellomstasjon for skip som seilte mellom Nederland og Batavia....Kappkolonien.

← ← 16 → →
KongeDen britiske monarken
Historie
- Grunnlagt1653
- Opphørte1910

Er nederlandsk likt norsk?

Nederlandsk ligner på norsk på mange måter og ordene er ganske like. Hvis vi bare ser på selve språket, som ord og grammatikk, er tysk lettere å lære enn engelsk. Men engelsk har blitt lettere for oss, fordi vi er så vant til å høre språket på tv, film og internett.

Er tysk og nederlandsk likt?

Nederlandsk er grammatisk på mange måtar liknande tysk, men er svært forskjellig i uttale. Ein som kjenner det eine språket, kan med noko trening forstå det andre brukeleg.

Er Nederland et rikt land?

Landets økonomi er i stor grad basert på import av råmaterialer og eksport av ferdige produkter. De tradisjonelt viktigste industrigruppene er maskiner og metall, elektronikk, kjemiske produkter og tekstiler. Nederland var på 1950-tallet med på å etablere Det europeiske kull- og stålfellesskap, som etter hvert ble EU .

Hva feirer Nederland?

Ved kunngjøringen av dronning Beatrix' abdikasjon ble det kjent at dagen under hennes etterfølger skal feires som Koningsdag 27. april, Willem-Alexander av Nederlands fødselsdag.

Hva er nasjonalretten i Nederland?

Det er vanskelig å påpeke at en matrett har en større rolle som nasjonalrett i Nederland enn andre, men enkelte skiller seg ut som viktigere enn andre. Stamppot er definitivt en av dem. Mange påstår dessuten at Hollandse Nieuwe er blant landets nasjonalretter.

Hva er den norske nasjonalretten?

Fårikål - Norges nasjonalrett - MatPrat.

Hvordan uttale v?

Uttale. På norsk er v en stemt labiodental spirant som blir uttalt med underleppen mot overtennene. Det er den stemte lyden som svarer til ustemt f. På tysk og nederlandsk uttales v som f.