:

Hvorfor flygtede folk fra øst til vest?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvorfor flygtede folk fra øst til vest?
  2. Hvordan er Berlinmuren bygget?
  3. Hvad er Berlinmuren?
  4. Var der restriktioner i Berlinmuren?
  5. Var Berlinmuren faldet?

Hvorfor flygtede folk fra øst til vest?

mennesker flygtede fra øst til vest fra 1949 frem til Murens opførelse i 1961, hvilket økonomien i DDR ikke kunne holde til i længden. Mange af de flygtende var nemlig godt uddannede, og halvdelen var unge mennesker under 25 år. Alene i juli 1961 flygtede over 30.000 mennesker.

Hvordan er Berlinmuren bygget?

  • Berlinmuren Berlinmuren Bygget 19) I brug Nedrevet 1989 Aktuel tilstand Nedrevet ...

Hvad er Berlinmuren?

  • Berlinmuren (på tysk Berliner Mauer eller bare die Mauer, i DDR kaldet Antifaschistischer Schutzwall, "antifascistiske beskyttelsesmur", i Vesttyskland Schandmauer, skammens mur) var en adskillende spærring af beton, pigtråd og elektrisk hegn, som myndighederne i Østtyskland lod rejse fra 13. august 1961 omkring det daværende Vestberlin.

Var der restriktioner i Berlinmuren?

  • Før Berlinmuren blev bygget i 1961, var der ikke restriktioner på rejser mellem Øst- og Vestberlin (i modsætning til rejser mellem DDR og Vesttyskland), og tyskere i DDR, som ønskede at komme til Vesten, kunne rejse direkte ind i Vestberlin for så at rejse videre til Vesttyskland.

Var Berlinmuren faldet?

  • Berlinmurens fald den 9. november 1989 blev symbolet på den kolde krigs ophør og indledningen på en ny æra i verdenshistorien. Muren havde i 28 år ikke bare adskilt østberlinerne fra vestberlinerne, men også stået som et uskønt monument over det delte Tyskland og det delte Europa.