:

Hvilken rolle spillede Danmark i Trekantshandlen?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilken rolle spillede Danmark i Trekantshandlen?
 2. I hvilken periode havde Danmark sin koloni i Caribien?
 3. Hvad fik Ernst Schimmelmann kongen til at skrive under på i 1792?
 4. Hvad var slaveri i Nordamerika?
 5. Hvor mange slaver blev fragtet til Sydamerika?
 6. Hvor var slaveriet i Sydstaterne?
 7. Var slaveri tilladt i Nordamerika?

Hvilken rolle spillede Danmark i Trekantshandlen?

Danmark tog således del i trekanthandlen, der var et handelssamarbejde mellem Europa, Afrika og Amerika. Europæerne fragtede efterspurgte varer til Afrika, hvor de så købte slaver, som de fragtede videre til Vestindien, hvorfra de bragte råsukker med tilbage til Europa.

I hvilken periode havde Danmark sin koloni i Caribien?

De Vestindiske Øer (Dansk-Vestindien) er betegnelsen for Danmark-Norges besiddelser i Caribien, nemlig de tre øer Sankt Thomas, Sankt Jan og Sankt Croix. Øerne var i dansk-norsk besiddelse fra henholdsvis 1672, 17, indtil de blev solgt til USA den 31. marts 1917.

Hvad fik Ernst Schimmelmann kongen til at skrive under på i 1792?

I 1792 fik den daværende danske finansminister, Ernst Schimmelmann (), vedtaget en lov imod slavehandel. Loven hed ”forordning om negerhandel”, og den forbød handlen med slaver over Atlanterhavet. Loven trådte dog først i kraft i 1803. Loven blev underskrevet af den enevældige kong Christian 7.

Hvad var slaveri i Nordamerika?

 • Slaveri – køb og salg af samt råderet over mennesker som 'ejendom' – var en institution i de britiske kolonier i Nordamerika fra starten af 1600-tallet og blev videreført i en række stater i det uafhængige United States of America. Slaverne var importeret fra det afrikanske kontinent.

Hvor mange slaver blev fragtet til Sydamerika?

 • Fra blev i alt næsten to millioner yderligere slaver fragtet til de amerikanske kolonier af hhv. britiske, franske, hollandske, portugisiske og danske handlende (for Danmarks vedkommende primært til kolonien Dansk Vestindien i Caribien) (se kilder). Fra Caribien blev mange slaver senere fragtet til Nordamerika.

Hvor var slaveriet i Sydstaterne?

 • Ifølge Encyclopædia Britannica var omkring 40 procent af befolkningen i sydstaterne slaver – i South Carolina var det over 60 procent – i midten af 1800-tallet (se kilder). Hvad var slaveriets funktion i USA? I nordstaterne arbejdede slaver typisk som tjenestefolk, håndværkere og industriarbejdere og var ofte koncentreret i byområderne.

Var slaveri tilladt i Nordamerika?

 • Slaveri var tilladt og praktiseret bl.a. i samtlige 13 britiske kolonier i Nordamerika frem til uafhængighedskrigen .