:

Hvornår kom Den Sorte Død til Danmark?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvornår kom Den Sorte Død til Danmark?
  2. Hvad forårsager pest?
  3. Hvor er pest udbredt?
  4. Var pestbakterien en pestbakterie?
  5. Hvad er det bedste råd mod pest?

Hvornår kom Den Sorte Død til Danmark?

I 13 blev Danmark ramt af pesten. Pesten, eller Den Sorte Død, var en dødelig sygdom, der i løbet af to-tre år havde arbejdet sig op igennem Europa fra syd og flere steder slået op imod 40 % af befolkningen ihjel.

Hvad forårsager pest?

  • Han sætter følgende ord på den frygtede lidelse ”Mørke pletter – forårsaget af blødninger under huden – dækker kroppen. Før i tiden døde alle efter få timers sygdom” (se kilder). Hvad forårsager pest? Sygdommen skyldes en meget dynamisk bakterie, Yersinia pestis, som forandrer struktur hele tiden.

Hvor er pest udbredt?

  • Hvor udbredt/hyppig er pest? 1 Pest er i vore dage en ekstremt sjælden sygdom 2 Selv om forekomsten af pest er øget noget de seneste år, er der kun 1.000-3.000 tilfælde om året på verdensplan 3 Tilstanden forekommer først og fremmest i landdistrikter i Asien og Afrika 4 Madagaskar har været det land i verden, som har haft flest tilfælde af pest årligt

Var pestbakterien en pestbakterie?

  • Projektet blev til på baggrund af prøver fra en dyrlæge i Colorado, USA, der døde i 1992, efter at en pestsmittet kat havde nyst på ham. Forskerne fandt blandt andet ud af, at pestbakterien har genetiske ligheder med den bakterie, der forårsager spedalskhed – en anden frygtet sygdom fra middelalderen.

Hvad er det bedste råd mod pest?

  • Det bedste råd mod pest blev dog givet af den kendte forfatter og filosof Geoffrey Chaucer: “Løb langt og løb hurtigt” Og en del borgere flygtede da også til landsteder uden for byen eller til pestfri regioner. Men flertallet var tvunget til at blive i byen og håbe på det bedste.