:

Hvilke økonomiske og politiske forklaringer der var på den kolde krigs afslutning?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilke økonomiske og politiske forklaringer der var på den kolde krigs afslutning?
  2. Hvad er den kolde krig?
  3. Er den kolde krig brudt ud?
  4. Var der kold krig mellem supermagterne?
  5. Hvad er den kolde krig i Sydkorea?

Hvilke økonomiske og politiske forklaringer der var på den kolde krigs afslutning?

Den reformvenlige sovjetiske leder Gorbatjovs reformer, der skulle have ført Sovjetunionen ind i en ny tidsalder, var i 1990 ved at komme ud af hans kontrol. Nationale bevægelser i flere stater krævede løsrivelse fra Sovjetunionen, økonomien var i frit fald, og Gorbatjov så mere og mere svag ud.

Hvad er den kolde krig?

  • Den kolde krig er betegnelsen for de konflikter i international politik, der opstod mellem landene i de to militæralliancer NATO og Warszawapagten (anført af hhv. USA og Sovjetunionen) i perioden fra 2. verdenskrigs afslutning til Sovjetunionens opløsning i 1991.. Konfliktens vigtigste årsag var, at NATO-landene og Warszawapagt-landene havde forskellige, og uforenelige, politiske og ...

Er den kolde krig brudt ud?

  • Den kolde krig er brudt ud. I Tyskland viser forskellen mellem øst og vest sig snart tydeligt. Mens genopbygningen begynder i vest, hiver Josef Stalin alle værdier ud af det krigshærgede øst. Især Berlin bliver centrum for magtkampen. I Hollywood bliver 10 prominente filmfolk anklaget for at sprede kommunistisk propaganda gennem deres produktioner.

Var der kold krig mellem supermagterne?

  • Konflikten stod mellem de to supermagter, USA og Sovjetunionen, sammen med deres allierede. Det blev kaldt en kold krig, fordi supermagterne aldrig kom i direkte væbnet konfrontation mod hinanden, men det kunne sagtens være sket.

Hvad er den kolde krig i Sydkorea?

  • Den kolde krig bliver varm, da nordkoreanske soldater krydser den 38. nordlige breddegrad, som udgør grænsen til Sydkorea, og invaderer nabolandet. Både Nordkoreas kommunistiske leder, Kim Il-Sung, og Sydkoreas amerikansk støttede præsident, Syngman Rhee, har ambitioner om at overtage herredømmet over Koreahalvøen.